Dock Kaffe Plantage


Enligt vissa ekonomer har Costa Rica , precis som Nicaragua, utvecklats till en "bananrepublik", främst beroende på en viss industri - kaffeproduktion. Det är känt över hela världen, för bara här, tack vare den unika nivån av jordens surhet och klimat, kan "Arabica" produceras av högsta kvalitet. Om en av de främsta kaffeplantagerna i landet kommer vi att prata vidare.

Mer om plantagen

Den mest kända i Costa Rica kaffeplantage - Doc - ligger på sluttningarna av Poas vulkanen . Fruktbar mark gör att du kan odla allt, inklusive det bästa kaffet. Dockplantagen har funnits i mer än 70 år, den tillhör familjen Vargas Ruiz, som var pionjär för kaffeodling och bearbetning i Costa Rica . Doka Estate äger 32 gårdar, 1 600 hektar mark, mer än 250 personer arbetar permanent här.

Utflykter för turister

Under turen kan du observera hela sättet som kaffe gör innan du kommer till butikshyllorna. Du kommer att lära dig om växandet av "plantor", marken som används för att grobar korn och den jord som är mest gynnsam för att odla kaffe av högsta kvalitet, om hur klimat och höjd påverkar smakegenskaperna etc. Du kommer också att lära dig att samlingen av korn som mognar mellan november och mars utförs exklusivt för hand. Du kommer att få veta om kalibreringen av korn och deras vidare bearbetning: jäsning, torkning, slipning och förstås rostning.

Efter turen kan du smaka på lokalt kaffe på ett café eller köpa kaffe och souvenirer i en liten butik. De mest originella souvenir - kaffebönorna peaberrybönor, som inte är kända för oss halvor och helkorn. På planteringsområdet finns en restaurang där du kommer att erbjudas inte bara en doftande drink, men också några rätter av nationell mat . Det heter La Cajuela.

Till turisten på en anteckning

Du borde besöka Docs kaffeplantage under alla omständigheter - oavsett när du besöker Costa Rica . Men om du anländer här under perioden från november till mars får du chansen att se hur kaffet samlas in. Du borde ha på dig byxor och bekväma skor (du måste gå mycket) och ta en ljus jacka, för på höjd kan det vara ganska coolt.

Du kan köpa en rundtur i plantagen på nästan alla hotell i Costa Rica huvudstad . Om du bestämmer dig för att gå till gården själv kan du ta en buss som går till Poas vulkanen från San Jose , resan kostar ungefär 3 dollar.

Inte långt från plantagen är staden Alajuela , som också har många intressanta sevärdheter .