Transport i Bhutan

Konungariket Bhutan är ett litet monarkiskt land omgivet av Himalaya-bergen, där de inte driver modern teknik, och antalet buddistiska tempel är verkligen imponerande. Men vad som än var och världsliga problem och problem tar sina vägtullar, och även i början av höghet och upplysning frågar varje resenär frågan om transport i Bhutan. Låt oss i denna artikel överväga de befintliga alternativen för att resa runt landet för turister.

Luft kommunikation

Den internationella flygplatsen i Bhutan är bara en - i närheten av staden Paro . Under lång tid var det enda flygterminalen i landet, men 2011 förändrades situationen något. Två små flygplatser öppnades i Bumtang och Trashigang , men de tjänar endast inrikesflyg. Dessutom är flygplatsterminalen sedan oktober 2012 också på gränsen till Indien, nära Geluphu-stadens gränser. På grund av ökat turistflöde arbetar landets regering aktivt med att skapa ett antal små flygplatser över hela landet. Men i 2016 är det enda prisvärda alternativet att resa till Bhutan för turister fortfarande transporten från researrangören.

Vägtransport

Kanske är detta den viktigaste och mest tillgängliga transportformen i Bhutan. Det finns cirka 8 tusen kilometer vägar, och huvudvägen byggdes 1952. Bhutans huvudväg tar sin början nära gränsen till Indien, i staden Phongcholing och slutar i östra delen av landet, i Trashigang. Bredden på asfaltvägen är bara 2,5 m, och vägmärken och skyltar anses vara en enorm sällsynthet. Bhutan har en hastighetsgräns på 15 km / h. Detta dikteras av att ibland går vägen genom bergsområden, vars höjd når upp till 3000 m över havet. Dessutom är jordskred och jordskred ganska privata fenomen. Därför kan du, längs vägen, ofta hitta speciella punkter med redningsmän som är redo att när som helst för att ge all möjlig hjälp.

Landets politik är att du inte kan hyra en bil och driva dig självständigt i Bhutan. Turistvisum innebär nödvändigtvis samarbete i researrangören av Bhutan. Bland lokalbefolkningen är bussar de mest populära i rollen som kollektivtrafik i Bhutan. Men turister är förbjudna att resa oberoende till dem. Därför måste alla dina rörelser samordnas med din resebyrå.