Kultur av Malaysia

Malaysia är ett multinationellt land med många språk och religioner. Mestadels bor malaysier, kineser och indianer här, vilket bidrar till mångfalden och mångfalden i statens kultur. Detta land kallas ofta Asien i miniatyr.

konst

I Malaysia utvecklas många konstområden:

 1. Ursprungliga malaysiska har länge varit kända för sin kompetens inom träsnideri, vävningskorgar av vass, tillverkning av silver och keramiska produkter.
 2. Malay kvinnor känner perfekt vävning, samt målar tyget - batik. Män är stora specialister i tillverkningen av en traditionell dolk - Kris.
 3. Idag, liksom många århundraden sedan, i Malaysia, är vayang kulit - skuggteatern populär. Dockor till honom var gjorda av buffelläder och målade för hand.
 4. Urbefolkningar har sina traditionella danser. Malayserna är sålunda förtjust i zapin och jogetmelayu, de kineser utför mästerska draken och lejondansen, och indianerna introducerade sådana dansformer som Bhangra och Bharatanatyam till Malaysiens kultur.
 5. Traditionella musikinstrument i Malaysia är slagverksinstrument, och de viktigaste av dem är gendang. Det finns mer än 10 sorters trummor. Populära är den strängade bågen instrument rebab, vind suling, hängande rör, gongar, etc.

litteratur

Sedan antiken har oralt folklore spridits i Malaysia. Med ankomsten av skrivning och tryckning började litteraturen utvecklas och sprida sig. En av de äldsta och mest kända verk är den malaysiska släktforskningen. Poesi är utbredd i landet. Grundaren av samtida litteratur i landet är den malaysiska dramatiker och poeten Usman Avang.

arkitektur

Denna konst i Malaysia innehåller både lokala stilar och europeiska. Exteriörer av hus i norra delen av landet liknar angränsande thailändska, och södra hus liknar javanesiska. Det traditionella materialet för byggande av både rika och fattiga har alltid varit trä. Används i byggandet av bambu och dess löv.

Européer tog till Malaysia sådana material som naglar och glas. Sedan dess har arkitekturen av byggnader förändrats dramatiskt, stora fönster och höga tak uppträdde i husen, vilket är särskilt viktigt i ett fuktigt tropiskt klimat.

Religion

Den officiella religionen i landet anses vara sunni islam, vilken 53 procent av landets totala befolkning bekänner. Dessutom, i Malaysia, utbredd buddhism, konfucianism, judendom, kristendom. På grund av att konstitutionen i Malaysia tillåter fri tillbedjan är det möjligt att se närliggande moskéer, tempel och kyrkor.

Traditioner och tullar i Malaysia

För utlänningar är Malaysia ett exotiskt land med ursprungliga och ovanliga traditioner:

 1. När man besöker denna asiatiska stat bör vissa beteendestandarder följas, till exempel kvinnor bör ha blygsam kläder, särskilt när de reser utanför turistzoner.
 2. Turister ska inte chocka lokalbefolkningen med sina diskussioner om religion: Malaysier tror att deras tro överstiger någon annan.
 3. Inget behov av att bli förvånad över att se en man på gatan klär en skjorta inuti: han gjorde det för att inte markera det på vägen, gå till ett viktigt möte.
 4. Den romantiska atmosfären i Malaysia bidrar till det faktum att många par kommer hit som vill gifta sig. Här kan denna procedur vara klar på en dag.
 5. De flesta av de kinesiska hotellen i Malaysia är bordeller, och kvinnor på sådana platser borde inte visas ensamstående av män.
 6. Malaysiska köket i vart och ett av staterna har vissa funktioner. Huvuddelen av alla rätter är riskokt för ett par (nasi). Den används som en rätter för skaldjur, kyckling, kött. Kokosmjölk är mycket populär här, som läggs till många rätter och drycker.