Matburskgryta

Höstost är en sur mjölkostprodukt erhållen genom fermentering av mjölk och efterföljande separation av vassle. Dessutom är stallost en utmärkt kostprodukt som innehåller många vitaminer och spårämnen som är värdefulla för människokroppen. Regelbunden införande i menyn med stugaost och rätter från den är en vanlig traditionell matpraxis för länderna i östra och norra Europa. Cottage cheese kan ätas oförändrad med tillsats av grädde, gräddfil, yoghurt, honung, nötter, frukt och grönsaker tillsatser. Också från stuga ost är det möjligt att förbereda olika maträtter, till exempel grytor, de är bra för att odla tunna och bevara en persons harmoni.

Hur lagar man matstuga med ost?

Med fettinnehållet utmärks stallost: djärv (19-23%), klassisk (4-18%), fetthalt (1,8%) och fettfri (mindre än 1,8%). Det är ett misstag att tro att endast mager och fettfri stugaost är lämplig för kostvanor. Det mest framgångsrika valet - stugaost är klassiskt eller lågt fett, men det handlar också om individuella kostråd och rekommendationer.

Klassisk ostmatsgryta

ingredienser:

beredning

Höstost i en skål med en gaffel, om den är torr, lägger vi till lite grädde, gräddfil eller mjölk. Säsong med vanilj eller kanel. Vi kör i ägg och gradvis tillsätter siktat mjöl, knådar degen, det ska inte vara för tjockt eller omvänt, vätska (vi reglerar konsistensen med mjölk, grädde eller gräddfil). Blanda ordentligt.

Smörj formen med olja och fyll den med ostmassa. Baka i ugnen i ca 25 minuter vid en temperatur på ca 200 grader Celsius.

Grytan kan lätt avlägsnas från formen genom att vrida den över disken, innan den serveras och skärs i portioner, kyls det lätt. För att öka användbarheten av diettgrytgrytan kan du minska mängden mjöl till 2-3 matskedar och inkludera i vältankat i mjölkflingor (havre eller flerkorn).

Om du vill göra en matstuga ostgryta utan ägg, öka mängden mjöl och vätska (mjölk eller annan använd ingrediens).

Servera gryta med gräddfil, eller bättre - med osötad medellång yoghurt eller surmjölksdrycker, kan du med komposit eller te.

En delikat dietburk-banan gryta kan beredas genom att inkorporera 1 banan i osten. Banans massa kan knådas med en gaffel, krossas med en bländare eller skäras i bitar. Det är bättre att använda bananer små, medelmåttiga eller lite omogna - de är smakligare och mer användbara.

Ungefär åtgärden på detta sätt är det lätt att förbereda en morotkålgryta, denna maträtt passar mer till lunch eller middag. I ostkakan innehåller riven morötter, du kan också lägga till hackade grönsaker och slipade kryddor (koriander, rödpeppar, vitlökskruv). Kanel eller Vanilj är utesluten.

Mycket användbar ostdjurspudding kan kokas med pumpa. Denna maträtt är speciellt användbar för barnmat och för manlig kraft.

I sammansättningen av stugaostdegen (se ovanför grundreceptet) ingår vi ca 150 g pulveriserad massa massa.

Vi tog bara några recept av ostmassa med grytor, om du förstår principen och tanken på matlagning, inkludera fantasi, kommer du säkert att få läckra och intressanta rätter, viktigast av allt - inkludera inte socker och honung i provet.