Bhutan - sevärdheter

Konungariket Bhutan är känt över hela världen för sin orörda naturskönhet, buddhistiska kloster och många andra magnifika föremål. Detta land har verkligen något att vara stolt över och att intressera alla turister. I den här artikeln kommer vi att prata om Bhutans mest slående landmärken och om vad varje gäst i landet måste se på.

Kloster och tempel

Bhutan har ett stort antal kloster - dzongs och tempel. Dessa platser skapades i olika epoker och har olika betydelser. Men i princip är för närvarande nästan alla kloster som undervisar buddhismen. Templen själva är en magnifik skapande av arkitektur. Deras snövit väggar, dekorerad med nationella symboler och fresker - ett riktigt mästerverk av konst. De ligger i svåråtkomliga platser, främst på kullar eller berg. Terrängens landskap ger klostren charm, poesi och därmed rapturer för många resenärer. Bhutans topp tio största och viktigaste religiösa tempel är: Taktsang-lakhang , Trongsa-dzong , Tashicho-dzong , Kichu-lakhang , Dechen Podrang , Gangtei Gompa och Chagri Gompa .

Arkitektoniska komplex

Det finns flera platser i Bhutan där du kan bekanta dig med de stora skapelserna som förmedlar den traditionella arkitekturstilen. Alla sådana komplex och strukturer är mer än tvåhundra år gamla och representerar därför landets historiska värde. Utflykter runt dem inspirera och berika. Det är svårt att föreställa sig en rundtur i Bhutan, som inte skulle innehålla minst ett av dessa föremål:

Museer och utställningar

Det finns relativt få museer i Bhutan. Allt som du hittar på rikets territorium, förvarar i sig en samling av artefakter och verktyg från tidigare århundraden. Museer håller intressanta utflykter som avslöjar hemligheter och fakta från landets historia. Besök dem kommer att vara intressant för vuxna och barn, så i listan över "mast-si" i Bhutan ingår nödvändigtvis Bhutan National Library , Bhutans nationalmuseum och Bhutan Textil Museum .

Naturskatter

Butan blev känd över hela världen för sin fantastiska, fantastiska natur. I kungariket finns fyra reserver, orörd av den mänskliga handen. De ligger nära Himalaya-bergen eller på deras backar. Magnifika landskap, bekantskap med representanter för djurvärlden - det är precis vad du tycker om i parkerna och vuxna och barn. Därför innehåller listan över huvudattraktionerna i Bhutan: