Flygplatser i Indonesien

Indonesien är världens största önation i Indiska oceanen, cirka 100 km från fastlandet. Det är på grund av detta att du bara kan komma till landet med hjälp av vatten eller flygtransport . Det senare alternativet är mest föredraget, eftersom det tillåter dig att vara på öarna om några timmar. För detta ändamål har Indonesien byggt de största flygplatserna , vilket skapade de mest bekväma förutsättningarna för gäster och lokalbefolkning.

Lista över de största flygplatserna i Indonesien

För närvarande finns det åtminstone 230 flygplatser av olika storlek och destination på denna islandstats territorium. På listan över landets största lufthamnar finns flygplatser:

Titta på kartan över Indonesien kan du se att flygplatserna är koncentrerade på alla stora och små öar . Tack vare detta kan du säkert flytta runt i landet utan att spendera mycket tid på vägen.

Alla flygplatser drivs av Indonesiens transportministerium och det statligt ägda företaget PT Angkasa Pura. Under 2009 tvingades regeringen att överföra förvaltningen av flygtrafiktjänster till ideella organisationer för att förbättra kvaliteten på tjänsten inom flygtransporter.

Internationella flygplatser i Indonesien

Vila i Indonesien är populär bland turister från hela världen och kontinenter. Samtidigt har endast mer än tio flygplatser i Indonesien rätt att acceptera flygplan som trafikerar internationella flygningar:

  1. Sukarno-Hatta är den största av dem. Beläget i Jakarta, tjänar det flygningar som flyger till huvudstaden och städerna på ön Java . Arbete med internationella flygbolag sker via terminalerna 2 och 3. Det är här att ryska turister flyger på flygplan från Qatar Airways, Emirates och Etihad Airways.
  2. Flygplatsen i Lombok är den näst största internationella flygplatsen i Indonesien. Flygplan från Singapore och Malaysia land här. Förutom internationella linjer serverar den inhemska flygningar av Wings Air och Garuda Indonesia, som flyger från huvudstaden eller Denpasar.
  3. På ön Kalimantan är Balikpapan den tredje största internationella flygplatsen i Indonesien. Den förbinder ön med andra delar av landet, liksom med flygplatserna i Singapore och Kuala Lumpur. Flygningar utförs av Air Asia.

Flygplats i Bali

Turistcentret i landet är en pittoresk ö, drunknar i grönska, glädjande resenärer med sin orörda natur och utvecklad infrastruktur. Turister som flyger till Bali i en av de största internationella flygplatserna i Indonesien - Ngurah Rai . Den är belägen i Denpasar och i sin årliga passagerare är omsättningen näst enbart till den förutnämnda Sukarno-Hatta flygplatsen. Det föreskriver:

På den mest kända flygplatsen i Bali och Indonesien, kallad Ngurah-Rai, finns det flygplan från Singapore Airlines, Garuda Indonesia, China Eastern och andra. I närheten finns en stor motorväg som förbinder den med öns huvudstad, liksom med orterna Nusa Dua , Kuta och Sanur .

Flygplatser i andra utväg öar Indonesien

En annan inte mindre anmärkningsvärd ö Indonesien är Flores . Turister kommer hit för att se vulkanen Kelimutu eller jätte Komodo ödlor i deras naturliga livsmiljö. Med andra regioner i Indonesien är ön Flores ansluten till flygplatsen i Frans Xavier Seda. Den ligger på en höjd av 35 m över havet, så den var utrustad med speciella indikatorer och installationer som möjliggör nattflygningar.

Fläktar av dykning , korallrev och exotisk natur föredrar att koppla av på den lugna och sinnsfulla vackra ön Sulawesi . En annan anledning till dess popularitet är den utvecklade infrastrukturen. Vid Sulawesi i Indonesien finns det två internationella flygplatser - Samratulangi och Sultan Hasanuddin flygplatsen samt flygplatsen Kasiguntsu mellan staden.

Kostnad för flygbiljetter Indonesien

För närvarande kan invånare i Ryssland och CIS flyga till detta land med charterflyg som organiseras av flygbolagen "Transaero" och "Aeroflot". Flygtiden är 12 timmar, och biljettpriset är 430-480 kr. Att spendera mindre pengar för flygningen är bättre att boka biljetter flera månader före resan.

Förutom direktflyg, kan du nå Indonesien av Thai Airways och Singapore Airlines, men detta måste sluta i Bangkok och Singapore. I det här fallet tar flygningen 1-2 timmar mer, och kostnaden för biljetter är ungefär $ 395.

När du avgår från någon internationell flygplats i Indonesien måste du betala en statsavgift på $ 15, som endast accepteras i indonesiska rupier.

Generellt är luftgatorna i denna östat nöjd med stabilt arbete, kompetent service och utvecklad infrastruktur. Även flygplatsen i en sådan liten ö Indonesien, som Bintan , har en hög nivå av komfort och överensstämmelse med världsstandarder. Naturligtvis kan indonesiska flygplatser inte jämföra med nav i Singapore eller UAE , men de har allt du behöver för att förbereda dig för en spännande resa.