Stimulering av födslar - hur man förorsakar förlossning på ett naturligt och artificiellt sätt?

Ofta möter kvinnor, som särskilt föder upp för första gången, brist på arbetskraft, när barnets utseende redan har närmat sig. Som ett resultat är det ett behov av en sådan händelse som stimulering av arbetskraft. Låt oss betrakta det mer detaljerat, med namngivna indikationer, metoder och funktioner för realisering.

När stimulerar arbetskraften?

Processen utförs enbart genom beslut av en läkare som styrs av kvinnans och fostrets tillstånd. I det här fallet finns indikationer för stimulering av förlossning, när det uppstår börjar det omedelbart. Bland dem är:

  1. Termisk gestation är 41 veckor eller mer. Obstetricians följer principen om att inte accelerera processen fram till den här tiden. Men vissa läkare lyfter frågan om barnets födelse efter 40 veckor. Rädslan beror på att placentan börjar åldras - barnet förlorar syre, vilket kan orsaka hypoxi. När en kvinna förväntar sig tvillingar kan läkare besluta om leverans och vid vecka 38.
  2. Anatomiskt smalt bäcken. Inkonsekvensen med fostrets storlek ger upphov till svårigheter att utvisa fostret. Ökningen i barnets massa och storlek vid ett senare tillfälle är i snabb takt.
  3. Förekomsten av ärr på livmodern. De bildas som ett resultat av utförda operationer på reproduktionsorganet. I vissa fall är förekomsten av detta faktum en indikation på kejsarsnittet.
  4. Läckage av fostervätska. Ofta är det under långa graviditeter en överträdelse av integriteten hos fostretsblåsan, vilket leder till en långsam frisättning av fostervätska utåt. Detta fenomen kräver kallelse av arbete.

Bland andra indikationer på sådan manipulation är det värt att notera:

Stimulering av arbetskraft på sjukhuset

Denna process används ofta i en medicinsk institution, där den framtida mamman är från 40 veckor. I detta fall är läkare övertygade på förhand om att livmoderhalsen är mogen och redo för sådan manipulation. Undersökningen fixar sin förkortning, mjukhet, liten öppning - 2 cm. Stimulering av arbetet i mammalsjukhuset, som det beskrivs nedan, är en komplex process som helt kontrolleras av medicinsk personal. Det kan göras med farmakologiska och icke farmakologiska metoder.

Betydelsen av den första gruppen av tekniker för stimulering av arbetskraft är användningen av läkemedel. Basen består av hormoner som stimulerar mognaden av livmoderhalsen. Dessutom syftar deras åtgärd att slappna av de nedre delarna och livmodern och producera oxytocin. Detta hormon kan också injiceras intravenöst, för att öka koncentrationen i blodet. Som preparat kan prostaglandiner också användas.

Icke-farmakologiska metoder för att närma sig leveransperioden, som används av läkare, är följande:

Tabletter för stimulering av förlossning

Sådana medel används uteslutande under villkoren för ett sjukhus, under överinseende av läkare. Mekanismen för deras verkan är baserad på undertryckandet av progesteron, vilket leder till en ökning av kontraktil aktivitet hos livmodermometometrium. Bland medicinerna i denna grupp är:

  1. Mifepriston. Denna åtgärd används också för att avbryta graviditeten på kort sikt. Blockerar verkningen av hormonprogesteron. Som ett resultat, efter kort tid, är det en minskning i livmoderns muskulaturer.
  2. Miropriston används ofta för att stimulera leverans. Beredningen är baserad på ämnet diskuterat ovan. Operationsprincipen är densamma.
  3. Mifegin. Perfekt tolereras av parturienter, nästan inga biverkningar. Åtgärden efter ansökan börjar efter några timmar.

Gel för stimulering av födseln

Pratar om hur man stimulerar födseln på sjukhuset, du måste namnge och gel. Varje kvinna har hört talas om ett sådant verktyg. Denna metod är mild, eftersom det är att skapa en speciell hormonell bakgrund. Verktyget används om:

Medlet sätts in i det bakre vaginala valvet. Manipulation styrs av gynekologiska speglar. Om ämnet injiceras direkt i livmoderhalsen kan hyperstimulering uppstå. Efter proceduren, så att läkemedlet inte läcker ut, väntar kvinnan i ca 30 minuter - ligger i ett horisontellt läge som ligger på ryggen. Läkemedlet börjar agera efter 40 minuter.

Stimulering av arbetet genom att punktera blåsan

Svag kontraktil aktivitet av livmodermyometrium hämmar kraftigt leveransprocessen. Det enklaste sättet att påskynda det är amniotomi. Det utförs i en medicinsk miljö, när sammandragningarna är oproduktiva och svaga. Om vi ​​överväger processen, beskriv hur stimuleringen av förlossningen sker på detta sätt, så bör det noteras att ingen preliminär beredning krävs.

En gravid kvinna får inte misstänka någonting. Vid nästa gynekologisk undersökning bryter läkaren blåsans integritet. Detta följs av passage av fostervätska. Som ett resultat av detta förfarande minskar trycket inuti livmodern. I detta fall noterar läkare den ökade effekten av fosterhuvudet på bäckenbenet. Detta provar öppningen av livmoderhalsen, vilket orsakar födelseprocessen.

Naturlig stimulans av förlossning

Denna teknik är enkel och kan användas oberoende av kvinnor. Men innan du kan stimulera födsel på sådana sätt är det värt att rådgöra med din läkare. Det är trots allt inte alltid möjligt att approximera leveransdatumet - det är kontraindicerat om livmoderhalsen inte är mogen. Bland de främsta sätten för sådan stimulering är:

Övningar för att stimulera leverans

Läkarna svarar positivt på denna metod för att närma sig födelsedagen, som måttlig fysisk aktivitet. Stimulering av födseln på detta sätt är en enkel variant av approximation av leveransdatumet. Walking hjälper till att öka tonen i livmodermometomet, vilket leder till ökad kontraktilitet hos sina muskelfibrer. Dagliga promenader i 2-3 timmar bidrar till en tidig leverans.

Squats med en piedestal är en utmärkt metod för att minska väntetiden för ett barn. För denna övning kan du använda en stol eller stol med hög rygg. Squat är nödvändigt, håller ryggen rak. Utför träningen bättre än 10 repetitioner. Du kan göra 3-4 tillvägagångssätt i taget. Man bör komma ihåg att ett sådant alternativ som att lyfta vikter, styrketräning, inte kan användas för detta ändamål. Pratar om hur man stimulerar födelser på egen hand, läkarna noterar att för att hjälpa till påskynda processen kan städa upp huset, klättra golvet på trappan.

Stimulering av bröstvårtor före födseln

Den mest kända och tillgängliga metoden, vilket kräver ett minimum av ansträngning. Massage i bröstvårtor för stimulering av arbetskraft rekommenderas av nästan alla läkare. Det är nödvändigt att undvika överdriven klämning av detta område. Rörelserna ska vara smidiga, enkla. Utförs 2-3 gånger om dagen. Varaktigheten av var och en är 15 minuter. Ljushållning och tippning av bröstvårtor orsakar syntes av hormonet oxytocin, vilket medför minskning av myometrium.

Kön för stimulans av förlossning

Tänk på hur man stimulerar barnfödsel hemma, vilka metoder att använda, det första som gravida kvinnor gör är att förnya sexuella relationer. Förekomsten av prostaglandiner i ejakulatet leder till snabb mognad av livmoderhalsen. Man bör komma ihåg att en sådan stimulering av arbetskraft endast används till det ögonblick som utflödet av fostervätska utgår. Metoden är kontraindicerad om det finns en låg koppling av moderkakan, det finns en partiell eller för tidig avlossning.

Vad är farligt för stimulans av förlossning?

Pratar om huruvida födelsestimuleringen är farlig, läkarna uppmärksammar att processen fortskrider utan komplikationer, om den är fullständigt kontrollerad av läkare och utförd i en medicinsk institution. Bland de negativa följderna av sådan manipulation är:

Stimulering av födslar - "för" och "mot"

Denna fråga har inte ett entydigt svar. Stimulering av födelse, bra eller dåligt - läkare säger annorlunda. Vissa hävdar att någon artificiell inblandning i den naturliga processen är fylld med konsekvenser. Andra, tvärtom, anser att manipulationen är helt kontrollerad, så det är lätt att påskynda arbetets gång. Det är värt att notera att fallen registreras där stimulansen av arbetskraft inte är effektiv. I denna situation tar de sig till en kejsarsnitt.

Stimulering av arbetskraft - konsekvenser

Processen kan få negativa konsekvenser på grund av oerfarenhet hos medicinsk personal eller på grund av ett fel. Pratar om effekten av stimulering av födseln på barnet, läkarna noterar att användningen av droger inte påverkar hans hälsa. Problem kan uppstå direkt under förlossningen. Det noteras att: