Ju bättre att trimma balkongen inuti?

Balkong - En viktig detalj i lägenheten, här också, ska vara mysig, fin, varm och torr. Varianter för den inre beklädnaden av balkongen mycket. Låt oss kortfattat överväga de viktigaste.

Hur kan jag trimma balkongen inuti?

Denna fråga ställs av personer som har glasat balkong eller loggia och har nu bråttom för att bestämma resten av mål. Faktum är att frågan om vilket material det är bättre att trimma balkongen inuti är inte lätt, eftersom det finns minst 5 lämpliga ytbehandlingar. Dessa är:

  1. Plastfoder . Kvalitet och prisvärd material. Den har goda egenskaper: det behöver ingen extra målning, det är lätt att installera, det har ett stort urval av färger och ytstruktur, det är lätt att rengöra. Det finns ett val mellan en sutur och en sömlös plastbeläggning.
  2. MDF styrelse . Ett vackert naturmaterial, tillverkat av komprimerade träfibrer. Kan efterlikna konsistensen av värdefulla träslag. Utmärkt motståndskraft mot fukt, är en extra värme- och ljudisolator, medan den är relativt billig. Om du vill byta färg kan du öppna den med en lack.
  3. Träpaneler . Lackering med detta material är en komplicerad och dyr process, men det är det här materialet som bestämmer mest estetiskt och kvalitativt frågan om hur och hur bäst att trimma balkongen inuti för att vara så vacker som möjligt. Det här fodret är gjord av alder, lime eller tall. Det har exklusiva fördelar, som naturlighet, speciell komfort, lukt av naturligt trä, skapandet av ett idealiskt mikroklimat och värme i alla väder, långsiktig drift.
  4. Plast smörgås paneler . Förbättrat material, som består av två PVC-ark, mellan vilka det är ett värmeisoleringsskum. Sådana paneler är mycket starka, ljusbeständiga, inte rädda för fukt, ändrar inte formen och storleken under påverkan av temperaturfluktuationer.
  5. Aluminiumpaneler . Om alla tidigare alternativ verkar olämpliga för dig, och du överväger fortfarande hur och med vilket material som ska trimma balkongen inuti, kan du överväga alternativet med komposit aluminiumpaneler. Det är ett dyrt och prestigefyllt, praktiskt och hållbart material. Används oftast för att klä upp kjolarna.