Khachapuri i stekpannan

Eftersom det inte finns något enda recept på khachapuri har olika georgiska regioner blivit föregångare till ett antal sorter av denna maträtt baserad på ost och deg. Utan en ugn, som är direkt på en stekpanna, är det möjligt att förbereda Imeritinsky khachpuri, som representerar en tunn platt tårta, inom vilken det finns en ostpåfyllning.

Khachapuri med ost på stekpanna - recept

ingredienser:

beredning

Vi slog matzoni eller yoghurt med socker och äggulor. Häll mjölet blandat med bakpulveret i vätskeblandningen, blanda försiktigt allt och lämna i en timme.

Under tiden tar vi upp den enkla ostpåfyllningen. Basen kan tas som en traditionell georgisk ost av Chkinti-kveli och ett mer tillgängligt alternativ som suluguni, vilket enligt en vanlig missuppfattning anses vara ett traditionellt tillägg till khachapuri. Blanda den riven osten med ägget och jordad peppar, sätt packningen åt sidan.

Resten av degen är uppdelad i 8 portioner, var och en rullas in i en liten kaka. I mitten av kakan lägger du en handfull ostpåfyllning, välj degenes kanter och tuggla den i mitten. Kör försiktigt ut bollen med ostpåfyllning upp till 15 cm i diameter. Fry khachapuri på smör från båda sidor, en av sidorna kan sprinklas med rester av ost.

Receptet för lat khachapuri i en stekpanna

ingredienser:

beredning

Lazy khachapuri i en stekpanna för det och lat, som är beredda på några minuter. Gnugga den valda osten i en skål, blanda den med ägg och matzoni, och häll sedan mjöl med bakpulver, knäda en tjock och enhetlig deg. Tillägg grunden för khachapuri kan vara några färska örter och en nypa salt om ostens naturliga salthalt inte räcker.

Efter att ha hällt blandningen på den oljiga ytan, koka den stekta khachapuri i en stekpanna under locket, minst eld, första 5 minuter på ena sidan och sedan 2-3 mer på den andra.

Snabb khachapuri recept i stekpanna

ingredienser:

beredning

Innan du lagar khachapuri i en panna, sila mjöl med läsk. Vi blandar ett par ägg med matzoni och smält smör. Vi häller i vätskorna i den torra blandningen och länge knäder den elastiska och inte klibbiga degen, ju längre du knådar desto bättre kommer gluten att bildas och ju mer ljusa, tunna och krispiga kakor kommer att visa sig. Täck degen med en film och lägg åt sidan.

Medan degen vilar, gnugga osten med resterande ägg. Om du vill kan du lägga till gröna, men det klassiska receptet är inte välkomnat. Vi delar degen i portioner, rulla dem i platta kakor, sätt ostspackning i mitten, torka kanterna och rulla ut dem igen. Snabb Khachapuri kan bara stekas i en stekpanna på båda sidor och kan serveras.

Khachapuri med potatis i en stekpanna

ingredienser:

För provet:

För fyllningen:

beredning

Vi lyfter jäst i varm mjölk med socker och lämnar i 10 minuter. Vi kör in i jästlösningsägget, tillsätt mjölet och ät degen. Vi ger honom att närma sig, har ökat i storlek två gånger.

Under tiden kokar vi potatisknölarna och målar dem med mjölk och smör. Vi sprider potatismos på basis av jästdegen, vi väljer degens kant. Vi rullar khachapuri till en diameter av 15 cm och stek i smör tills en korvskorpa.