Vinterbeständiga fleråriga buskar som blommar hela sommaren

Vackra buskar, som blommar hela sommaren, förutom att tolerera vintern förkylning - det här är de mest populära växterna bland trädgårdsmästare, vilket glädjer ögat och kräver inte mycket omsorg.

Vilka vinterhåriga dekorativa buskar blommar hela sommaren?

Blommande buskar bestämmer på våra webbplatser flera uppgifter samtidigt: de dekorerar det, delar upp utrymmen i zoner eller skyddar trädgården med ett levande staket. Till anspråkslösa buskar, som blommar hela sommaren, är det möjligt att bära följande:

  1. Buddha . Det ser ut som en lila. Blommorna kan ha flera nyanser: Lavendel med rosa, vit med lila och bara vit. Budleia blommar fram till frost. Eftersom busken växer väldigt hög - upp till 3 meter i höjd, bör den periodiskt avskuras, vilket emellertid inte i hög grad påverkar den aktiva tillväxten uppåt. Därför är det nödvändigt att plantera den på en plats där den inte är tänkt att odla stunted växter. Beskära buddlei för det mesta behövs för att ta bort torkade blommor och tillväxten av nya borstar. Blossom buske från juli till oktober, men mycket beror på klimat och väder.
  2. Cattail . En låg buske som pryder curbs och mixborders. Mycket ljus och vinterhårig flerårig buske som blommar hela sommaren (från maj till frost). Samtidigt är det helt opretentiöst för mark, belysning och lufttemperatur. Det finns olika färger i busken, men de gör det alltid en ljus plats i trädgården.
  3. Kalicant . Busk med mycket ovanliga blommor som liknar formen av en vattenlilja. En vacker, hård, sällsynt nordamerikansk buske. Blomman har mycket kronblad, väldoftande.
  4. Bush steg . Det finns många sorter som varierar i storlek på buskarna, deras form, färgen på blomställningarna. De kan antingen blomma hela sommaren eller blomma upprepade gånger.
  5. Rökelsen . I form liknar blommorna vallmo eller icke-myggrosor. Deras kronblad är tunna och kortlivade - varje blomma lever inte mer än 1 dag, men tack vare ständigt förnyade knoppar, är busken täckt med blommor hela sommaren. Växten gillar god belysning och värme, men loamy mark tolererar inte. Med rätt vårbeskärning bildas en rundad buske.
  6. Cletra är olcholinate . En anspråkslös växt, samverkar väl på kanten av ravinen eller nära dammen, för att den älskar fuktig jord. Sprid sig snabbt över fritt territorium. Blommor förekommer uteslutande på unga skott, för varje år behöver du noggrant klippa den. Blommar nästan hela sommaren, och på hösten är den dekorerad med ljusa löv.
  7. Jasmine (Chubushnik) . En vacker busk, som blommar länge och uppskattas för sin delikata arom. Jasmine är också attraktivt eftersom dess blommor kan samlas in efter blomning, torkas och bryggas som te. För kalla områden är det att föredra att välja jasmin sorter "Snowstorm" eller "Pearl", som är kända för sin vinterhårdhet, även om de behöver skydd för vintern.
  8. Japanska kvitten . En vacker vinterhårig buske med ljusa röda blommor som liknar granatblommor. Det börjar blomstra från våren och blommar fram till augusti. Behöver inte särskild vård, med ålder blir det mer kalltålig. Mycket elegant och färgstark växt, stående ut mot trädgårdsgrönytans bakgrund och dekorera platsen.
  9. Spirea (i det vanliga folket - bruden). Mycket vacker dekorativ och vinterhård bush för sommarstugor. Blomman kan från maj till oktober. I detta fall samlas små blommor av lila eller vita i tunga kluster, som ser väldigt rika ut. Det finns flera sorter av växter: blommar bara under sommarmånaderna och de som blommar bara på hösten och blommar fram till den första frosten.