Matar barnet med månader

Näring för ett barn upp till ett år är en väldigt viktig diskussionsfråga på jakt efter ett svar som världens armaturer och nationella barnläkare ständigt befinner sig i. De lägger fram alla möjliga argument för och mot den tidiga sorten av krummenmenyn, med tillämpning av deras kunskaper inom barnfysiologins område. Och vad ska vi göra, till unga mödrar, som inte svärde på Hippokrates, men vem är vansinnigt kär i sina barn? Hur man inte skadar barnets känsliga, snabbt utvecklande organism och samtidigt lägger en stark grund för sin hälsa och immunitet i många år framöver? Efter att ha studerat många förslag om hur utfodring av ett barn under det första året av livet, bland annat med hänsyn till WHO: s rekommendationer, kunde vi titta på ett visst system i organisationen.

Så låt oss föreställa oss att processen med att mata en baby före och efter ett år är en enkel matematisk tillsatsform, som inkluderar amning / konstgjord / blandad (med tilläggsmatning upp till ½ av den förbrukade volymen) barnnäring och komplementär utfodring. För att bestämma tidsperioden när det är exakt att introducera den sista komponenten av matning i rationen är ordningen för produkterna i den vår primära uppgift.

Amning är hälsorisken

Till att börja med några ord om grunderna - amning, vars roll för barnet inte kan övermaskas: vitamin och balanserad näring, skydd mot patogener, förbättrad synskärpa, psykiska och fysiologiska tillstånd, ökad mental utveckling av IQ, förebyggande av ortodontiska problem, d.

Att mata barnet under den första månaden beror på tillämpningen i praktiken av de grundläggande reglerna för amning:

Varje barns diet, särskilt en nyfödd, är individ. Under de första dagarna kan han äta upp till 14 gånger om dagen, i en månad - 12 gånger, lite senare kommer fodringsmängden att nå 6. Till exempel kan regimen att mata ett barn om 2 månader redan upprättas och bestå av minst 6 mottagningar av bröstmjölk, vilket under denna period behöver du mer (upp till 140 ml) än när du matar barnet i 1 månad. Intervallet mellan matar når vanligtvis redan 3 timmar, och om det inte gör det är det inte läskigt, för vi matar på efterfrågan.

För att förstå om det finns tillräckligt med mat att äta kan du gå vidare från:

Det finns inte tillräckligt med bröstmjölk - tillskott, ingen mjölk - lång levande anpassade blandningar!

Naturligtvis är "laktationssituationer" olika, och om barnet inte klipper, fortsätter det att översätta det till ett mer föredraget alternativ att stödja amning - blandad näring. Som ett tillskottstillägg kan det vara en mjölkformel, den säkraste maten i jämförelse med givaren, mycket allergiframkallande ko eller getmjölk. I detta fall bör tillskott inte ta mer än hälften av barnets totala näring. Tja, om det inte finns någon bröstmjölk av någon anledning alls, så så nära honom som möjligt, beredd från mjölk med särskild teknik, kommer spädbarnsformeln inte att lämna barnet hungrig. I detta fall är det viktigt att administrera blandningen korrekt, i små portioner av en typ, övervakning av förekomst av allergiska reaktioner.

Foderschemat för ett barn vid 3 månader på artificiell utfodring bör vara tydligt på grund av en längre period av assimilering av blandningen - upp till 5 gånger om dagen med 4 timmars raster mellan matningar och 8 timmar per natt.

När ska man introducera kompletterande livsmedel?

Så när börjar barnet bli bekant med nya produkter? Om yttranden från småbarn - "artificiell" är nästan otvetydiga - 4,5-5 månader, så för spädbarn är denna entydighet inte. Vissa hävdar att från 1 till 2 månader kan juicerna introduceras i kosten. Enligt WHO är det nödvändigt att börja laktas från 6 månader, eftersom barnets mag-tarmkanal ännu inte har mognat, visar vissa att den första trollkörningen efter 8 månader kommer att föra honom mer fördel än i 4-5 månader. Därför föreslår vi som ett alternativ att vi börjar med utvecklingen av barnet, om det visar intresse för vuxenmat och om den kan svälja. Möjlighet att ständigt sitta och tända är säkert viktiga faktorer, men förekommer i smulor, de kan och med 8 månader, och denna ålder för komplementär mat anser vi för sent. Optimal, förutsatt att ovanstående faktorer för utveckling och manifestation av intresse uppnås, är barnet 4 månader gammalt.

Vad ska man börja med?

Den första "bekantskap" hos ett barn med annan mat än bröstmjölk eller en blandning kan förekomma i ett annat scenario:

  1. Grönsakpuré från zucchini, blomkål, morötter passar perfekt barn, benägna att förstoppas. För att göra det lättare att vänja sig vid en ny maträtt måste du lägga lite bröstmjölk till de kokta grönsakerna, malda eller blandas med en mixer. Väntat på osötade grönsaker, kommer barnet att äta dem normalt i framtiden.
  2. Söt fruktpurébarn äter mycket mer villigt än grönsaker, vilket av den anledningen kan bli problematiskt.
  3. Om ett barn inte äter eller har en lös avföring, ska den första kompletterande måltiden vara grötmjölk eller mjölkfri, med hänsyn till åldern hos de krummer som anges på lådan.

Den ungefärliga rationen och normen för daglig konsumtion av produkter vid matning av barn efter månader framgår av följande tabell:

Tålamod för dig och hälsan för dina konsumenter! Bon appetit!