Soltorkade tomater - vad man ska äta, var man ska lägga till?

Många har förmodligen hört talas om ett bra mellanmål av Medelhavet ursprung - torkade tomater , och några kanske till och med beredde det hemma. Men inte alla vet hur man korrekt använder denna underbara maträtt. Idag kommer vi att berätta vad du ska äta och var du ska lägga till soltorkade tomater i olja, och med hjälp av våra rekommendationer och recept kan du njuta av en ovanlig men mycket frestande och otroligt god kryddig delikatess.

Med vad äter du och var lägger du till soltorkade tomater?

Det enklaste sättet att absorbera detta fantastiska mellanmål är att smaka det med en skiva färskt bröd med mjukost. Det visar sig vara en otroligt utsökt original smörgås. Torkade tomater är också bra i bakning, om de finhackas och läggs till bröddeget under satsning eller kompletteras med fyllning för pajer.

Italienarna använder framgångsrikt torkade tomater som en av ingredienserna för pizza, vars smak vid tillsättning till denna bit omvandlas utan erkännande och förvärvar originalitet och unikhet, och slänger även sådana tomater i pasta, vilket gör det helt enkelt oemotståndligt.

Det finns många sallads recept med torkade tomater, liksom kryddig olja där de lagras. Påfyllning ger upphov till otrolig smak och unik smak.

Smaken av torkade tomater i olja kombineras också perfekt med kött, fisk och kotletter.

Nedan erbjuder vi flera alternativ för enkla rätter med torkade tomater.

Makaroner med soltorkade tomater

ingredienser:

beredning

Koka pastan tills den är klar. Torka noggrant de soltorkade tomaterna och hugga de tidigare tvättade och torkade grönsakerna av basilika, lägg till behållaren med pasta. Sedan häller vi olivolja eller kryddigt smör från de torkade tomaten, smaka på den revade Parmezan, salt och peppar, mixa och servera till bordet.

Sallad med torkade tomater och kyckling

ingredienser:

beredning

Kokt kycklingbröst skärs i små kuber eller sugrör. Fint riven skummiga tomater, hackade olivringar och ost skuren i kuber.

Blanda de beredda ingredienserna och rukkolan i en stor skål och krydda med en blandning av olivolja, citronsaft, salt och peppar. Du kan också lägga till lite kryddig olja från en torkad tomat, detta förbättrar bara smaken på den färdiga maträtten.

Varma smörgåsar med torkade tomater och ost

ingredienser:

beredning

Vi skär de torkade och färska tomaten, finhacka den gröna basilikan och förskalad vitlök, blanda alla krossade ingredienser, tillsätt olivolja, balsamvinäger och salt till smak och låt det brygga i tio minuter.

Baton eller baguette skivad och torkade dem under grillen i ugnen i två minuter.

Lägg nu fyllningen på brödskivorna, strö över toppen med riven ost och stå i ugnen i fem minuter eller tills osten smälter. Vi serverar smörgåsar till bordet genast varmt.