Lettlands stränder

Ett enormt land Lettland sträckte sina ägodelar mellan Estland och Litauen. Det mesta av staten ligger vid en av Östersjöns stränder. På sommaren blir västra Lettland huvudmålet för de flesta latvierna, men förutom lokalbefolkningen finns det många turister från hela världen. Detta beror till stor del på tillgången till bekväma stränder med rent vatten och vit sand.

Vilka stränder rekommenderas?

I Lettland finns det många olika stränder, som är säker på att glädja sig även till den mest krävande turist. Det är värt att notera att den lämpligaste tiden för vila anses vara perioden från april till september. Under denna period härrör varmt och torrt väder här. Största överflödet av stränder faller på sommarperioden.

De mest populära stränderna i Lettland inkluderar följande:

 1. En av de mest populära stranden i Lettland är Ventspils . Bredden på stranden är ca 80 m, längs hela kusten är en fin vit sand. Denna fantastiska semesterort var den första som fick den blå flaggan, vilket visade att det inte fanns några överträdelser. I Ventspils byggs många barns städer, fascinerande parker och en mängd vattenattraktioner. På stranden kan du hitta en speciell zon för nudister, samt ett särskilt utsedda område för surfare. Du kan komma till detta himmelska hörn, antingen på din egen personliga transport eller på en offentlig buss.
 2. Inte långt från Lettlands huvudstad, bara 90 km bort, är staden Vidzeme , i närheten av vilken stranden av Cesis sprids ut. I närheten finns nationalparken, så hela området på denna underbara plats är omgiven av kullar och tallar. Stranden kommer säkert att vädja till älskare av en lugn, uppmätt vila. På sitt territorium kan turister se magnifika vattenfall, varav en är den högsta i hela landet. Men trots alla dimensioner och lugn är denna strand redo att arbeta och för älskare av mer aktiv rekreation. Här kommer semesterfirare att kunna åka på kanot, åka fisk, åka på häst eller bara promenera runt i omgivningen. Du kan komma hit på ett direkt tåg, varje timme från huvudstaden eller på en lokal buss, som avgår från busstationen i Riga.
 3. Saulkrasti - stranden, som kallas Sunny Coast, kännetecknas av en lugn och fridfull atmosfär. Vädret här är väldigt varmt och vindlöst, så det är idealiskt för avkoppling med barn. Stranden av stranden förklaras också av närheten till ett så vackert naturligt landmärke som den vita dynen . Denna plats är kopplad till den lokala traditionen - de nygifta kommer hit för att byta ringar. Här kan du göra en otroligt spännande promenad, som går på Sunset Sunset.

Stränder i Jurmala

Fantastiska stränder i Jurmala är säker på att vädja till familjer med barn, eftersom kusten karakteriseras av grunt vatten. I närheten finns en fantastisk tallpark, som fyller luften med fantastiska dofter. Lengden på Jurmala-stranden är ca 33 km sandig höjd och bredd - 150-200 m. Platsen är känd för överraskande ren sand, som kan vara av två typer: guldfluid ersätter med vit kvarts. Detta kan ses om du anser Lettlands stränder på bilden. På detta oförglömliga ställe kommer semesterfirare att kunna göra windsurfing, gemensamt spela volleyboll eller strandfotboll, hyra vattencyklar som hjälper till att erövra vattenelementet. När det gäller vintersemestern kan varje gäst åka skidor längs stranden och njuta av frisk luft.

För att komma till Jurmala, måste du ta med tåg, som följer från Riga. Det kommer inte att göra några problem, eftersom tågen avgår regelbundet. Ett annat alternativ är att ta sig själv i bilen. I det här fallet, under perioden 1 april-30 september, kommer det att vara nödvändigt att betala en inträdesavgift på 2 euro.

De mest populära stränderna i Jurmala är följande:

 1. Majori och Jaunkemeri - här kan du tillbringa tid både lugnt och aktivt. Platsen kännetecknas av utvecklad infrastruktur, här kan du sitta i strandkaféer, åka på hyrda cyklar, spela strandfotboll.
 2. Stränder Dubulti och Dzintari är en av de mest kända platser där strandfotboll och volleybollsmästerskap hålls. Delta i dem kan inte bara professionella, men alla kan.
 3. Pumpuri- stranden är intressant eftersom det är möjligt att starta stora drakar här, det är också en favoritplats för vindsurfare. De som inte har behärskat detta yrke kommer att bli biträdda av erfarna instruktörer.

Riga stränder

Lettlands huvudstad Riga kan erbjuda turister en massa bekväma stränder. De mest populära av dem är:

 1. Vecaki är en strand som ligger i en gammal fiskeby och är en av de mest besökta. Du kan komma till det med buss nummer 24, ett annat alternativ är att åka med tåg från centralstationen.
 2. Vakarbulli - ligger på ön Daugavgriva. Det finns bekväma rekreationsområden för vuxna och barn, glidbanor, idrottsplatser, sommarkaféer samt trädäck för personer med funktionshinder. På hela territoriet placeras pekare, vilket gör det möjligt att hitta det önskade objektet. Stranden är utrustad även för personer med funktionshinder, så att de kan åka hit i rullstolar längs träbanan. Du kan komma hit genom att ta buss nummer 3.
 3. Rumbula - ligger på en plats som heter Kengarags, den är liten i storlek - 170 m lång och 30 m bred. Fördelarna med stranden inkluderar gratis parkering. Det här är den plats där cyklister från alla delar av Riga går.
 4. Lutsavsala är en strand med ett stort område, täcker ett område på 11 hektar. Det är en favoritplats för picknick. Säkerheten hos badare övervakas av redningsmän från ett torn som ligger på dess territorium. Fördelarna innehåller mycket grön vegetation runt, i skuggan som du kan gömma sig från solen.
 5. Kipsala är en inofficiell strand som ligger vid floden. På grund av det faktum att människor ständigt besöker honom har kommunala tjänster gjort ansträngningar att utrusta honom ordentligt.
 6. Daugavgriva - stranden ligger i närheten av reservatet i Primorsky Natural Park, så turister får en unik möjlighet att inte bara ha en bra vila utan också att se sällsynta arter av fåglar. Stranden är uppdelad i två zoner: för en lugn och aktiv semester. Du kan nå destinationsorten med buss nr 3 eller nr 36.
 7. Babelite är en skogs sjö, som ligger 20 minuter från Riga mitt i en pittoresk skog. Här kan du inte bara köpa, men också berika kroppen med syre på grund av närvaron av tallar. Vattnet är mycket bekvämt för simning, det finns inga vågor, och det är väldigt varmt.