Mahamityunjaya mantra

Det finns ett stort antal mantraer som hjälper till att skydda sig från onda och olika lidanden, men Mahamrityunjaya-mantran, den erövrande döden, anses vara den starkaste och mest effektiva.

För varje handlar det på sin egen väg. Någon kan bli av med en allvarlig sjukdom, någon kan bli av med problem. I allmänhet är denna mantra ett botemedel mot universell ondska. Det hjälper också alla utövare att känna sig själva. Detta djupa, oändliga medvetande är närvarande inom varje person. Läs det är tillåtet när som helst och var som helst.

Mantrahistoria

Mahamrityunjaya mantra uppträdde i vediska åldern. I legenden sägs att i skogen bodde Saint Mriakanda och hans fru Marudvati. De hade inga barn, och de bodde i hopp om att de fortfarande skulle odlas. Lord Shiva hörde sina böner och uppmanade dem att göra ett val:

Som ett resultat valde paret det första alternativet, och snart hade de en pojke som heter Markandeya. När tiden gick, växte pojken upp och föräldrarna berättade för kontraktet med Shiva. Markandeya odlade varje år i yoga och på sin 16-årsdag gick han till templet och bad. Dödens gud Yamaraja kom för att ta honom, men pojken gick inte ner, han omfamnade lingam och bad. Yamaraj kastade en dödslopp, och hon lindade lingam, som ilska Shiva och han dödade honom. Till följd av detta stannade Markadea under Shiva för evigt ung. Hittills är en andes ande närvarande i universum och hjälper människor att hitta en rättfärdig väg. Så visade mahramityunjaya mantra sig, vilket bidrar till att besegra döden.

Texten på Mahamirijanjan mantra är följande:

AUM TRIYAMBAKAM YAJAMAHE

SUGANDHIM PUSHTI VARDHANAM

URVARUKAMIVA BANDHANAN

MARITHOR MUKISH MAMRITIS

Makhamrityunjaya Mantra Translation

"Om! Jag tillber den tredubblade Lord Siva, den Doftande, den Bärare av God! Förstörelsen av födelse- och dödsbandet. Må han befria oss från döden för odödlighetens skull! "

I dag i Indien, när barnet vänder ett år, sjunger denna heliga mantra för honom många gånger. På dem likställs det med välsignelse och ett långt, hälsosamt och lyckligt liv. Ett stort antal indianer i hela sitt liv sjunger denna mantra, särskilt i åldern, för att förbereda sig för övergångsperioden. Du kan också läsa denna mantra för personer som behöver hjälp.