Maldiverna - lagar

På Maldivernas territorium och i synnerhet i Male gäller stränga lagar och tullar, vilka inte bara måste tillgodoses av medborgarna i landet utan även av gäster. När du planerar en resa till Maldiviens orter , försök att förbereda i förväg och studera de viktigaste aspekterna av lagstiftning och lokala traditioner för att undvika obehagliga situationer på semester .

Vad behöver du veta när du reser till Maldiverna?

Tänk på de viktigaste reglerna som du måste följa strikt när du besöker Maldiverna:

 1. Alkohol är förbjuden. En av de viktigaste reglerna som gäller på Maldiverna är förbjudet att importera alkohol till landet och dricka på offentliga platser. De är förbjudna och säljs och används. Vilande turister kan bara dricka alkohol inom orten zon (de är inte föremål för torr lag) - på hotell , restauranger, barer, etc. Försök inte att transportera alkohol på planet, även om det köps i tullfria butiker. Du kommer inte bara misslyckas med att göra detta, men du kommer att möta en stor böter, och i värsta fall - ett fängelsemönster.
 2. Den enda religionen är islam. Det är viktigt att veta att i Maldiverna bör man inte öppet tala om sin tro (om det inte är islam). Detta är inte bara inte välkommen, men kan leda till straff. Med frågan om tro på landet är allting väldigt strikt. Där verkar även en regel enligt vilken de som kommer att få landets medborgarskap nödvändigtvis måste ta islam. Om detta inte händer, eller om det finns en trosbyte efter att ha mottagit officiella handlingar om medborgarskap, måste statusen för en medborgare i Maldiverna bli förlåtna, och dokumenten kommer att avbrytas.
 3. Skydd av miljön. Till denna kategori finns flera viktiga regler:
 • Krav på utseende. I Maldiverna är det förbjudet för det rättvisare könet att ha på sig klara kläder, att simma topless (förutom endast Kuramathi-ön ), för baddräkter och korta kjolar. Män får inte framträda med ett nakent bröst. I huvudstaden i landet har denna regel ännu strängare gränser, det är nödvändigt att klä sig här enligt muslimska tullar: män - byxor och skjorta, kvinnor - en blus och en lång kjol. Inom stränderna i Male får kvinnor simma endast i t-shirts och shorts.
 • Traditioner och kultur. På landets territorium kan du inte skjuta videor i moskéer, bekanta dig med lokala invånare, dricka alkohol utanför orterna och besöka de stängda öarna utan speciellt tillstånd.
 • Hälsa och säkerhet. Separat är det värt att nämna behovet av att följa säkerhetsreglerna under semestern:
 • Påföljder för brott mot lagar och förordningar

  För vissa brott får du böter, till exempel:

  För import av alkohol och droger till Maldiverna, hooliganism, dödande eller export av exotiska djur, skal och koraller från landet, står gärningsmannen inför en seriös fängelseperiod.