Risotto med musslor

Risotto - ganska enkelt i matlagning, men vansinnigt god maträtt med italiensk mat. Till det kan du lägga till allt du vill ha: kött, svamp, skaldjur och grönsaker. Traditionellt risotto är gjord i en stekpanna uteslutande av rundkornigt ris. I det här fallet bryggs det inte, men lite stekt och stuvat. Låt oss nu överväga hur man lagar risotto med musslor.

Risotto med musslor och räkor

ingredienser:

beredning

Så, vi rengör löken, strimla lite och skicka den i en gryta på en krämig olja tills det är mjukt. Därefter häller vi ett glas torrt vitt vin, kasta en timmans timjan, laurelblad, svartpeppar och strö med champinjoner. Exakt efter 1 minut tillsätt skalad räka, täcka pannan med lock och koka innehållet över medium värme tills musslorna är helt öppna. Därefter kastar du finhackade tomater, hackad persilja, peppar efter smak, blanda väl och ta bort från värme.

I en annan kastrull häll olivolja, värm den, häll riset och låt det steka så att det blöts i olja. Häll därefter försiktigt i kastrullen en tredjedel av den tillgängliga vegetabiliska buljongen och, så fort den kokar, sänka temperaturen till ett minimum och laga koka, omrör hela tiden och tillsätt buljongen när den kokar bort. Tillsammans med en del av buljongen måste du hälla i ett annat skott av martini. När riset är nästan klart lägger vi det till smak, lägger till en nypa persilja, fyller den med citronsaft och lägger den i en djup skål. Från ovan lägger musslor, räkor och lök, försiktigt blanda och servera risotto till bordet.

Risotto med musslor i multivariaten

ingredienser:

beredning

Vitlök, timjan, rosmarin och lök rengörs och finhackas. Smör separat upp, häll i skålen multivarki, häll ris och blanda väl. Därefter tillsättes krossade grönsaker, häll vin och en halv portion kycklingsbuljong, blanda noggrant och stäng locket på enheten.

Vi väljer programmet "Pilaf", starta multivarken i 10 minuter. Därefter lägger du till krossade örter, musslor och riven ost. Vi häller i riset hela kvarvarande kycklingsbuljong, salt och pepparrätt. Vi förbereder risotto tills multivark redo signalen låter.

Risotto med musslor i krämig sås

ingredienser:

beredning

Luchok och vitlökslip och stek i en djupstekpanna på en varm olivolja. Svampar bearbetas, strimlad skivor och läggas till grönsaker. Passa alla tillsammans i en minut. 4. Häll sedan i det vita torra vinet och rör om det. Efter några minuter introducerar vi liten kycklingsbuljong, kasta det tvättade riset, krydda med kryddor och laga mat på låg värme. Grädde hälldes i en skål, gnugga osten där och blanda. Vi tar bort den färdiga risotto från elden och blandar omsorgsfullt i ostkrämblandningen.