Paella - recept

Paella (paella) är en traditionell spansk maträtt som är gjord av ris. Det finns flera sorter av paella, men de har alla två huvudingredienser - ris och olivolja. I de flesta paella recept används också saffran, vilket fläckar ris i en guldfärg. Som tillsatser till paella kan man använda skaldjur, kött, kyckling och grönsaker. I Spanien är paella "svart ris" brett utbredd , i vilket bläckfisk tillsätts. Namnet "svart ris" uppstod på grund av det faktum att bläcket som produceras av bläckfisk färgar riset svart.

Denna artikel presenterar recept som du kommer att lära dig att förbereda en riktig spansk paella.

Recept för klassisk paella med skaldjur

ingredienser:

beredning

Kött bläckfisk, fisk, skinka och räkor ska skäras i små kuber. I stekpannan måste du värma upp olivoljan, steka skinkan på den och lägg den i en separat tallrik. Stek kycklingen i samma olja och lägg den i en skål med en skinka. På samma sätt bör du steka bitar fisk och räkor och lägg dem i en separat skål.

Lök och paprika ska finhackas, tomater - riven och steka dessa grönsaker i en stekpanna i 3 minuter. Därefter, till grönsakerna måste du lägga till finhackade gröna, saffran och vitlöket passerade genom pressen. Hela blandningen ska blandas noggrant och tillsättas förkokta räkor, skinka, bläckfisk och fisk.

Ris bör tvättas flera gånger i kallt vatten och läggas tillsammans med musslor i en panna till resten av ingredienserna. På toppen av allt innehållet i stekpannan ska hällas med juice av en citron och pressa ut vitlöket. Efter 5 minuter häll buljongen i pannan, koka upp och låt sjuda under det stängda locket i 20 minuter.

Klar paella bör spridas ut på tallrikar och dekorera med persilja kvistar.

Receptet på paella med kyckling

Paella med kyckling är inte mindre populär än paella med räkor och andra skaldjur. För att förbereda denna maträtt behöver du följande ingredienser:

beredning

Kycklingfilé ska tvättas och skäras i små kuber, lök - rengöras och skärs i halva ringar. Värm olivolja i en stekpanna och stek kycklingen med lök tills det är guldbrunt. Efter 15 minuter i pannan måste du hälla ris, blanda noggrant och häll het kycklingbuljong. Efter 5 minuter tillsättes tomatpasta, saffran, salt till pannan. Allt innehållet i stekpannan måste blandas och beredas för stängt lock.

Servera paella ska vara varmt, dekorerad med gröna och gröna ärter.

Ett recept på paella är brett fördelat , med både kyckling och skaldjur. I paella kan du också lägga till olika grönsaker. Spanjorerna visar stor fantasi i förberedelsen av denna maträtt - i paella lägger ägg, korv, korv och jämn äpplen. Någon modern värdinna kan hitta det mest bekväma och läckra receptet på den spanska paellaen.

Paella-skålen är utomordentligt välsmakande, doftande och hjärtlig, och är perfekt för en vanlig middag och familjefirande.

.