Toy Terrier och Chihuahua - skillnader

Många som vill ha en liten hund i huset förlorar vilken ras att välja: leksaksterret eller chihuahua. En person som vill ha en följeslagare måste sannolikt hänvisa till sin egen karaktär, med hänsyn till familjemedlemmens art och ålder och rasens egenskaper som en Chihuahua och den terrieren.

Jämförelse av Toy Terrier och Chihuahua

Om du tittar noga på hundarna av båda raserna kan du få en betydande skillnad i utseende. Rekommendera det första att uppmärksamma svansen. Till skillnad från chihuahua, rasar hundarna av leksaksterterns svansar. Husdjur är långa på benen, de har lång hals och en långsträckt nosparti med stående triangulära öron. Svaghet, rasens egenart som terriären - är dess förutsättning för skada på grund av benens skörhet. Därför är höjden för den kategoriskt kontraindicerad.

Chihuahua är lägre, men mer kompakt och muskulös. Han har stora ögon, och nospartiet säger att hon ser ut som ett äpple.

Dessa hundar skiljer sig från andra också fontanel, vilket gör dem väldigt känsliga för vågorna i vädret.

Båda raserna är långhåriga och korthåriga. I motsats till Chihuahua tar det mycket tid för ägarna att ta hand om håret från toiletterna. Detta måste beaktas innan du startar ett husdjur. När det gäller ullens färg slår Chihuahua-rasen ut med sin mångfald, det finns ingen standard här. Dessa hundar har ingen karaktäristisk hundslugt och orsakar sällan allergier.

Toy terrier och chihuahua har stora skillnader i karaktär. Toy-terrierens ökade känslighet är motviktad mot chihuahuas lugn och lugn, även om en skakning i kroppen kan observeras i båda fallen. Rasen kännetecknas av mod och hängivenhet till sina mästare. På grund av sin lilla storlek är det inte värt att starta sina familjer med små barn som ser leksak på hundar.