Elkarnitin - kontraindikationer

L-karnitin, det andra namnet på vilket levokarnitin - ett naturligt ämne, som är relaterat till vitamin B. I motsats till vitaminer syntetiseras denna aminosyra av vår kropp. Därför kallas det för en vitaminliknande substans.

Förekomsten av L-karnitin upptäcktes ännu mer än hundra år sedan. Gradvis visades det vara viktigt för metaboliska processer.

Egenskaper hos elkararnitin

Elkarnitin främjar aktiveringen av metaboliska processer, och fetter omvandlas till energi. När kroppen saknar elasticitet, används fett inte av kroppen och blir ett otouchabelt lager. Naturliga källor till elkanitin är: kött, fisk, fjäderfä, mjölk, stallost - produkter av animaliskt ursprung. Den dagliga dosen av detta ämne är 250-300 mg. Men med värmebehandling går det mesta av L-karnitinen i produkterna förlorad. Du kan fylla på beståndet genom att ta säkra naturliga kosttillskott.

Huruvida det är skadligt för elkarnitin , kan bedömas av de negativa indikatorerna på studier som utförs av läkare. Måttlig förbrukning av elkararnitin medför inte hälsorisker. Överdosering kan orsaka lokala allergiska reaktioner.

Om du använder en tillsats till mat i form av elkarnitina, behöver du veta om kontraindikationer. Även om ett sådant tillsatsmedel inte anses vara ett läkemedel.

Kontraindikationer för användning av elkararnitin

Liksom många andra läkemedel, medicinska och icke-medicinska, är användningen av elkararnitin kontraindicerad hos gravida och ammande kvinnor, barn under 10 år, liksom personer med individuell intolerans av de komponenter som utgör drogerna. Andra kontraindikationer har inte identifierats.