Ett recept på pasta med kyckling

Pasta, eller spagetti - är en av de mest populära rätterna, eftersom det är lätt att laga mat och olika variationer kan inte övervägas. Pasta kan vara vegetarian eller kött, med fisk, till exempel lax eller räkor , med sås eller ost, bakad, kryddig - allt du kan önska dig. Pasta med kyckling är mycket populär, eftersom denna maträtt innehåller hela satsen näringsämnen. Enligt legenden uppfanns den italienska pastan med kyckling av kvinnor som var förberedda för gangstere - de måste matas inte bara läckra men också snabba och tillfredsställande - det är inte känt om de kommer att kunna lugna sin middag och när nästa kommer att bli. Idag lär vi oss att laga pasta med kyckling.

För italiensk mat används vanligtvis parmesanost, men någon hård ost kan användas. Mängden av det beror på dina önskemål - i allmänhet, utan det kan du även hantera. Friska gröna behövs främst för att dekorera en färdig maträtt, så att något gräs som passar dig passar här. Oliveolja för solros när man förbereder pasta med kyckling är bättre att inte ersätta, eftersom det ger rätter en speciell nyans. Vissa älskarinnor använder inte vitt vin, föredrar att ta kycklingbuljong i samma mängd, men det traditionella receptet på pasta med kyckling innehåller vin, så att maträtten blir enklare än med buljongen.

Ett recept på pasta med kyckling

ingredienser:

beredning

Först, låt oss ställa vattnet för spagetti att baska och börja bereda såsen för pasta med kyckling. Kycklingen ska skäras i små bitar, efter din smak, blandas med kryddor och salt och stekas lite i olivolja. Medan hon steker, låt oss få grönsaker. Lök finhackad. Att det var bekvämare att göra, medan du rengör glödlampan, lämna svansen och klippa den inte helt. Vitlök är också hackad eller krossad, eftersom det är mer bekvämt. Med tomater avlägsnar vi skal - för detta behöver de skållas med kokande vatten.

Medan vi är engagerade i grönsaker, glöm inte att titta bakom spagetti - de måste sänkas till kokande vatten. För att förhindra att pastaen sticker ihop, häller några hemmafruar lite grönsakolja i vattnet - det täcker degen med en tunn film, men det påverkar inte smaken. Några oroar sig för att spaghetti inte passar helt in i pannan. Oroa dig inte - bara "sätt" lång makaroner i en panna, den del som kommer att bli under vatten blir snabbt mjuk, då spaghetten passar helt. Krossa inte dem - skålen kommer att förlora en del av sin charm.

När köttet kokas till halvkokt, ta det ut, och på samma stekpanna sänder vi lökarna med vitlök och fyller dem med vin. Receptet på att laga pasta med kyckling är spagetti med sås och inte torra köttstycken, så det borde finnas tillräckligt med vätska i pannan. Smaka på lök och vitlök, se till att vinet förångas inte mer än hälften. Lägg nu det här krossade tomater, saltpanna och gryta i ca 15 minuter. Vår sås är nästan klar, det återstår att lägga till huvudämnet - kycklingen. Köttet var inte stekt tills det var klart, så lägg det igen i en panna, redan i såsen och gryta i ytterligare 10-15 minuter. Vid den här tiden måste vi redan vara redo för spagetti, så vi behöver bara sätta dem på en tallrik och häll på såsen med kyckling, dekorera med gröna och strö med riven ost. Som du kan se är det enkelt att göra pasta med kyckling, och denna maträtt kan dekorera ditt bord varje dag. Naturligtvis är inte kraven på detta recept absolut nödvändigt - till exempel kan en kyckling ersättas med annat kött. Allt i dina händer!