Vad är bättre som ett gödningsmedel - humus eller gödsel?

Frågan om produktens ekologiska renhet de senaste åren har blivit särskilt akut. Därför har metoderna för ekologiskt jordbruk, där inga konstgjorda gödningsmedel används, blivit mycket populära. Som den hundraåriga erfarenheten visar visar växter som odlas på animaliska produkter utmärkta utbyten och är helt säkra på hälsan. Vilket är bättre som ett gödningsmedel - humus eller gödsel , kommer den här artikeln att berätta.

Vad är bättre som ett gödningsmedel - gödsel eller humus för trädgården?

Även om båda är i sig odelade rester av växtfoder påverkar de jorden på olika sätt. Humus verkan kan jämföras med en näringsbuljong - det försiktigt och utan skador på växterna förbättrar jordens sammansättning och mättar den med de nödvändiga elementen. För att berika den kraftigt utarmade jorden i trädgården är det bättre att använda gödsel som ett mer koncentrerat gödningsmedel och endast om det gäller vinter.

Vad är skillnaden mellan gödsel och humus?

För att förstå vilken gödsel som är bättre måste du tydligt förstå vad de skiljer sig åt:

gödsel:

humus:

Vad är bättre att göra - gödsel eller humus?

För att underlätta deponering, är det väsentligt för humusen, vilket inte kräver några förberedande arbets- och säkerhetsåtgärder. Det läggs helt enkelt till planteringsgräset, blandas med en liten mängd jord eller torv. De urinerar marken enligt följande: På ytan av det tidigare plogade området fördelas gödselskiktet jämnt, och sedan är det begravt i marken vid bajonettens djup.