Än skölj linoleum att skina?

Denna golvbeläggning är både billigt och ganska attraktivt. Därför ligger det i många hus inte bara i köket utan också i vardagsrummet och i andra lokaler. Men du behöver veta vad man ska gnugga linoleum , så att det lyser bra, hur man rengör enligt alla regler. Vi kommer att försöka markera här de grundläggande nyanser som tillåter detta material att inte förlora sitt utmärkta presentabla utseende.

Vad betyder att tvätta linoleum?

Först och främst, innan tvättprocessen, rengör torr skräp och damm med en dammsugare eller en konventionell kvast. Detta kommer att förhindra skilsmässa. Ofta hjälper enkelt varmt vatten, men stark smuts kan tas bort med fabriksverktyg som är lätta att hitta i affären - Glorix, Mr. Rätt, Hjälp och andra. Men kom ihåg att aggressiv kemi, som inte är avsedd för sex, kan skada någon beläggning. Till exempel, soda och alkalier gör linoleum bräcklig, och blekmedel eller lösningsmedel bryter ned sin färgning. Använd inte heller slipmedel och alltför hårt borstar för tvätt.

Hur man gör linoleum lysande?

  1. Vi löser upp lite vatten i vatten och sedan min linoleum denna vätska. När det torkar gnider du ytan med linolja eller med vanlig solrosolja med en ullduk. Men kom ihåg att billig linoleum inte gillar oljiga ämnen, den här metoden är endast lämplig för högkvalitativ beläggning.
  2. En kort blick återvänder mjölken om den lilla mängden är upplöst i vatten för tvättning.
  3. Du kan lägga till lite ättika i vätskan, som också kan återvinna önskad glans.
  4. Vissa hemmafruar använder potatisbuljong för detta ändamål.
  5. I en fråga, än att tvätta ett linoleum, så att det glitter attraktivt, gör färdiga butikshjälpmedel nu hjälp. Av dessa kan du rekommendera EMSAL Glanz / Emsal, som innehåller apelsinjuice, vilket ger önskad effekt.