Målarmöbler från trä

Gör en möbel - halva slaget. En viktig roll spelas genom att avsluta efterbehandling, det vill säga att måla möbler från träet med egna händer.

Hur målar man nya möbler från trä?

Vi kommer att överväga arbetsprocessen på exemplet plywood från björk. Det kommer att användas för att göra bänkskivan .

  1. Det första steget är slipning av slipning. Efter behandlingen är ytan tillräckligt jämn.
  2. När man arbetar med trä, är det nödvändigt att ta hänsyn till sin särdrag - höj villi efter täckning med fuktiga föreningar, till exempel fläck, primer, emalj, lack. Behandla panelen med jord. Efter den initiala applikationen är en del grovhet märkbar.
  3. För att få den mest släta ytan slipas den torkade primeren med en fin korn 320 sandpapper. Elementet är lite repat, så det borde vara.
  4. Rengör dammens botten med en fuktig trasa och fördunka den till ett lösningsmedel. Primär behandling "eliminerad" hög. Vi applicerar lack eller emalj på vatten i flera lager.

Om högen inte är polerad erhålls följande yta:

Möbler har ett framträdande utseende, på grund av korrekt bearbetning kommer det att vara mycket lång tid.

Hur korrekt målar gamla möbler från ett träd?

Rehabilitera villkoret för gamla möbler är ganska överkomligt. Du kan ta bort det gamla färgskiktet och applicera en ny. "Restaurering" kan göras med aerosolfärger - det är många gånger snabbare och billigare, resultatet är utmärkt. Före arbetets början har vi:

  1. Det första steget är att avlägsna den gamla beläggningen med en finkornad smörjmaskin, slipmaskin eller bar.
  2. Borsta eller damm för att avlägsna damm efter slipning.
  3. Du kan fortsätta med färgning. Aerosoler täcker jämnt hela träet, även på svåråtkomliga platser, snabbt torka upp.

Skaka burken i 1,5 minuter, håll den på ett avstånd av 30 cm från produkten. För ett kvalitativt resultat behövs 2-3 lager färg. Arbetet utförs med ett intervall på 30 minuter.

Vi fick: