Pie "Gerbot"

Pie "Gerbot" - den mest traditionella ungerska sötnos från allt du kan tänka dig. Föreställ dig den klassiska äppelpaj för amerikaner eller pudding för engelska, det är precis som klassiker är "Gerbo". Sedan denna tårta kom ut och föddes hemma, är ingredienserna som utgör den ganska begripliga och tillgängliga för alla, inte ens en ungerska hemmafru.

Klassisk ungersk tårta "Gerbot" - recept

ingredienser:

beredning

Mjölk värmdes till en temperatur strax över rumstemperatur och uppföddes i jäst. Vi väntar tills jästen är aktiverad, och under tiden kombinerar vi det siktade mjölet med läsk, en nypa salt och gnider den med smör och socker. Tillsätt gräddfil, mjölk med jäst och ät degen tills den är jämn. Vi delar degen i 3 lika delar och rullar ut var och en av dem. Smör degen med halva sylt, strö med nötter och upprepa lagren igen. Efter att tårtan har samlats måste den vara täckt med en handduk och låt den vara varm i cirka en timme.

"Gerbot" bakas först vid 160 ° C, och efter 10 minuter höjs temperaturen till 180 ° C och tillagningen fortsätter i ytterligare 10 minuter. Kyl kakan med smält choklad och låt den stå i kylskåpet tills den fryser.

Receptet på äppelpaj "Gerbot"

ingredienser:

beredning

Lös upp jäst i varm mjölk med tillsats av ett par skedar socker. När de är aktiverade kör 2 ägg (protein vi lämnar en), tillsätt mjölet, krossat i mjöl och smör, resterande socker och ät degen. Låt oss lämna degen i värmen i en timme, dela den i 3 lika stora portioner och rulla ihop i ett lager som är lika med din bakplåt. Vi sprider varje lager med ett slagen ägg så att det inte blir våt av sylt, sedan fördela sylt, krossade nötter och upprepa lagren. Vi lägger "Gerbot" i en förvärmd ugn (180 ° C) i 30-40 minuter. Kyld delikatesse häll smält choklad, sätt kakan i kylskåpet och vänta tills chokladgrytan. Därefter kan man skära och servera efterrätt.