"Tänk på världen" -tornet


En av de mest ovanliga, men samtidigt beröring Island av Island är "Imagine the World" Tower, skapad till minne av John Lennon, en kultkaraktär av 20-talet.

Författaren till den minnesvärda kompositionen är fru Yoko Ono. Tornet är inte bara ett minnesvärt tecken, hela kompositionen är fylld med en speciell betydelse och är ett budskap till världen. Vilket är redan i själva titeln "Föreställ dig världen". Förresten, det påminner henne om Lennons berömda musikaliska komposition "Imagine", där han sjöng om en saga, ideal värld utan fattigdom, hunger, etc.

Tornets egenskaper

Tornet av fred, Island byggdes exakt ett år. Den lades 2006 den 9 oktober. Datumet valdes inte av misstag - det var den här dagen som John kom fram. De öppnade byggnaden exakt ett år senare - igen på årsdagen av Lennons födelsedag.

Tornets sammansättning, skapad av Yoko Ono, är en slags "världens fyr" - en brunn av begär, från centrum där flera ljusströmmar strömmar himmelen ett par gånger om året, vilket skapar en overklig, men synlig för det mänskliga ögatornet.

För att skapa ett "torn" används sex lampor. De matas på geotermisk energi, och ljusets höjder når fyra kilometer! Under hela strukturen står uttrycket "Föreställ dig världen" på 24 språk.

Arbetstid för sökljus

Strålarna tänds 5 gånger om året:

Naturligtvis lyser lyktorna bara i mörkret och lyser exakt till 00:00. Och bara tre gånger om året lyser de hela natten - i det nya året, på födelsedagen av Lennon och Ono.

Grand Opening

Öppningen deltog av många enastående personer, bland annat Lennons medarbetare, deras familjemedlemmar. Paul McCartney kunde inte komma.

Förresten, vid öppningen, förklarade Yoko Ono varför Island var valt för byggandet av tornet: "Världstornet bör stå på en unik ekologiskt ren plats. Varje gång jag besöker denna plats får det mig att känna mig 10 år yngre. " Enligt henne är byggandet av ett sådant torn en dröm om John, som först talade om det 1966. Trots att han tänkte på att skapa något så här i en privat trädgård. Som Yoko sade och avslutade talet, trodde hon inte att du kunde skapa något sådant.

Hur kommer man dit?

Fredstornet ligger på Videy Island, som ligger nära Island Islands huvudstad, Reykjavik . För att komma till ön måste du övervinna cirka 500 meter vatten. Från Wharf vid Viday går en färja - det finns tre flygningar om dagen.

Även organiserade turer för turistgrupper - en professionell guide kommer att berätta i detalj historien om gruppen "Beatles", berätta om funktionerna i tornkonstruktionen, liksom om de offentliga aktiviteterna Lennon och Ono. Varaktigheten av sightseeingturen är från en och en halv till två timmar.

Förresten, den 9 oktober, på födelsedagen till den legendariska John Lennon, går färjor till ön Videe gratis, och nära freds tornet finns det många händelser.