Italiensk tårta panetton - recept

Italiensk tårta panetton är en traditionell milanesisk julbatch gjord av sötjästdeg. Den är bakad med tillsats av en stor mängd torkade frukter, kanderade frukter och nötter. Förberedd på julafton. Receptet och utseendet på den italienska påskpanetten är mycket lik den tyska julen Scollan och den slaviska påskkakan . Därför kan du använda den för att förbereda på påskhelgen. Ge en utsökt tårta för te, kaffe, sött vin.

Receptet på den italienska panettonen

ingredienser:

beredning

Receptet på den italienska påskpanetten är enkelt, och matlagningen är fin. I en stor behållare förbereder vi degen: blanda varm mjölk eller vatten (men inte mer än 40 grader, annars kan jäst dö) med 1 tsk. socker och 25 g färsk jäst eller 10 g torr. Låt sparet i 5 minuter, så att det kom lite upp. Smält smöret och sockret i en liten behållare. Slå upp 2 ägg och 3 äggulor separat.

Nu gnider 2 tsk. skal. Den italienska panetten är beredd med en citronskala, men du kan också använda en apelsin. Det ger baken en mer söt smak. Blanda zest, torkad frukt, vanillin, nötter och 1 tsk. mjöl.

I degen, som redan är lite närmade, tillsätt smält smör med socker och ät det. Häll de slagna äggen och mixa igen. Sifta 360 g mjöl, tillsätt salt. Vi knådar det så att hummeren är utan klumpar. Tillsätt blandningen av torkade frukter och kvarvarande mjöl i små portioner. Vi mixar ca 8-10 minuter. Varje gång degen beter sig olika, så kanske du behöver lite mer mjöl. Känn dig fri att lägga till. Så, oparaen ska bli homogen, mjuk och elastisk. Det borde inte hålla fast vid dina händer.

Sätt degen i en behållare, smörj med vegetabilisk olja. Täck och lämna i 1,5-2 timmar, så att det kom 2 gånger.

Medan vår opara är lämplig, skär vi ut papper från bageripapper till mögel. Smörj dem med vegetabilisk olja, lägg papperet på botten och sidorna. Mängden mögel, ca 1 liter. Mängd - 2-3 st. Du kan också göra mer riktiga mögel för en riktig panetton, men med en mindre volym.

Kontrollera degen, överför den till ytan, beströdd med mjöl. Vi delar upp i två identiska delar. Forma de släta bollarna, täck och låt i ca 5 minuter. Sedan sprider vi dem i formar. Vi lägger degen med vegetabilisk olja. Lämna i 30-50 minuter. Testvolymen bör öka 2-3 gånger.

Förvärm ugnen till 180 grader. Och slutligen baka vår utsökta italienska tårta panetton i 35-45 minuter. När toppen blöder väl tar vi ut pajen från ugnen, kontrollerar beredskapen med en träpinne, tar ut den ur formen och låt den svalna.

Och den sista söta kontakten - vattnet vår skapelse med sockerglasyr eller strö med pulveriserat socker. Inkorporera fantasin och dekorera efter din smak. Och här är din italienska tårta panetton, receptet som vi har öppnat för dig - redo! Bon appetit!