Krumble med plommon

Crumble - en traditionell engelsk efterrätt, som hjälper dig i alla situationer, speciellt om gästerna plötsligt dykt upp på tröskeln! Vi erbjuder dig flera recept för att göra crumb med plommon.

Smulka med plommon och hallon

ingredienser:

För fyllningen:

För smulor:

beredning

Så tvättas disken, torkas, skalas och skärs i små bitar. Lägg sedan till cognac och blanda dem. Stärkelse utspädd med kallt vatten, häll blandningen i en skål med plommon och rör om väl. Nu tar vi en värmebeständig form och lägger ut på botten ett fruktskikt av plommon. Från toppen sprida jämnt hallon och strö över socker. Gå nu till matlagningsmulor. För detta ändamål mäter vi den nödvändiga kvantiteten mjöl och siktar den. Nötterna är rengjorda och inte mycket finklippta med en kniv.

Sedan kombinerar vi mjölet, havreflakor, nötter och malt kanel i en skål. Tillsätt det kalla krämiga smöret och blanda allt tills krummen bildas. Därefter lägger du på påfyllningen och trycker lätt på skeden. Vi skickar plommonsmulan till ugnen uppvärmd till 180 grader och baka i ca 45 minuter. Vi serverar skålen varm, med vispad grädde eller en vaniljglasskula.

Smulka med plommon och choklad

ingredienser:

För provet:

För fyllningen:

beredning

Blanda mjölet med oljan i en skål och byt allt med händer till krummarnas tillstånd. Lägg sedan till socker, tillsätt ingefära och bitar av hackad choklad. Vi blandar allt grundligt. Plommon rengörs från benen, skärs stort och läggs på botten av bakfatet. Strö med mark kanel och sprida jämnt ett lager av smulor. Vi skickar smulan till den varma ugnen i ca 40 minuter.

Smulka med plommon och päron

ingredienser:

För smulor:

beredning

Plommon utan gropar och skär i bitar av päron, lägger vi i en djup kastrull, fyller den med socker, häller i vatten och lagar på låg värme i 10 minuter tills det är mjukt. Därefter byter vi fruktblandningen i en bageri och täcker den med ett lager av smul. Blanda havreflakor, granulatssocker, kokosnötflis och smält olja för beredningen. Baka krabban i 20 minuter tills kokt.