Naturlig yoghurt

Betydelsen av naturlig yoghurt för en hälsosam kost har länge bevisats och därför måste denna produkt säkert vara närvarande i vår kost. De användbara bakterierna i det normaliserar inte bara tarmmikrofloran utan reducerar också risken för patogen flora, stimulerar immuniteten och assimileringen av olika vitaminer och aminosyror och bidrar också till att rena kroppen av olika toxiner och toxiner, vilket är så viktigt under förhållandena för vår inte särskilt gynnsamma ekologi.

Frånvaron av stabilisatorer, förtjockningsmedel och konserveringsmedel i hemmagjord naturlig yoghurt gör det i jämförelse med den industriella en mycket mer föredragen och föredragen för konsumtion. Vad behövs för att ordentligt förbereda naturlig yoghurt?

Hur man gör naturlig yoghurt hemma?

ingredienser:

beredning

För beredning av naturlig yoghurt behövs endast två produkter: mjölk och sura grödor . Mjölk väljer ett icke-långsiktigt lager, som kan köpas i vilken butik eller på marknaden som helst. Survret är en samling bakterier som, när de interagerar med mjölkmiljön, börjar utvecklas och gör mjölken till en extremt användbar yoghurt. Du kan köpa det här mirakelråmaterialet i apoteket eller specialiserade avdelningar i affärer och stormarknader.

Processen med matlagning är helt enkelt. Det räcker bara att observera några obestridliga förhållanden och följa den formel som anges på förpackningen med sura syran. Och du kan göra yoghurt, som med användningen av köksredskap, såsom yogurtnitsa eller multivarka, och det mest primitiva sättet att leva. Under alla omständigheter måste disken som används för att göra produkten vara steril. Detta kommer att bidra till att undvika utveckling tillsammans med välgörande patogena bakterier.

För den enklaste förberedelsen av yoghurt kommer vi att koka mjölken och låt den svalna till en temperatur av cirka fyrtio grader, tillsätt surdjuren enligt anvisningarna, rör om och linda noggrant. För det gynnsamma arbetet med bakterier är det nödvändigt att bibehålla temperaturen för mediet (mjölk) på samma inledningsnivå. Därför är det önskvärt att placera behållaren utöver en varm plats, till exempel nära ett batteri, en platta eller i en lätt uppvärmd och avstängd ugn, förutom att värma behållaren med arbetsstycket. Om alla förutsättningar är uppfyllda korrekt efter åtta timmar, är den naturliga hemlagad yoghurt redo.

Naturlig yoghurt i multivarket?

ingredienser:

beredning

Vissa multivachine-enheter är utrustade med ett "Yoghurt" -läge, vilket gör att de kan användas med förtroende för denna process. Men även om enheten inte har en sådan funktion kan du använda läget med de mest minimala temperaturförhållandena, till exempel "Uppvärmd".

Förbereder sig på att förbereda naturlig hemlagad yoghurt i en multivark, koka och kyla till en temperatur av fyrtio grader mjölk. Vi blandar det med sura syran i de proportioner som anges i instruktionen och fyller den med burkar som sätts i en multicastgriddle och fylls med vatten vid samma temperatur som mjölken, så att den når "axlarna". Efter åtta timmar i läget "Yoghurt" eller "Uppvärmning" är produkten klar. Det är nog bara att kyla hans par timmar i kylskåpet.

Från alla hemgjorda naturliga yoghurt kan du göra grekiska. För att göra det, placera det i en vikad fyrfaldig gasbindning och väga den över en skål eller sjunka i flera timmar. Ju längre mjölken vassle renar desto tjockare blir den grekiska yoghurten ut.

Om du vill kan du också lägga kakaopulver till mjölken när du förbereder yoghurt, så vi får choklad yoghurt. Och lägga till bitar av frukt, bär eller frukt och bärpuré till den färdiga produkten, vi fyller den med nya smaker och ytterligare vitaminer.