Kött på franska med malet kött

Under namnet "kött på franska med malet kött" förstår man vanligtvis en flerskiktad maträtt, som är en slags analog potatisgranat, bara med nötkött eller kyckling i kompositionen. Efter att ha ordnat alla ingredienserna i den ordning som krävs, placeras maträtten i ugnen och brunas, inte sällan under ett lager av ost.

Kött på franska med potatis och fyllning

Kött, potatis och purjolök är en klassisk kombination av produkter för Provence-köket. Överför dig själv och du, lagar maträtten enligt följande recept.

ingredienser:

beredning

Använd 2/3 smör för att passera purjolök. När bitarna blir transparenta, tillsätt malet kött till dem, säsong allt och öka värmen. Så snart köttet sänker en gyllene skorpe, fyll den med buljong och låt den smula i 15 minuter redan i en liten värme. Fördela det beredda malet köttet i den valda formen och sprida överst på cirklarna av potatis och smör.

Kött på franska från malet kött bör hållas i ugnen i 45 minuter vid 200 grader, med formen som ska täckas med folie. Efter att folien har tagits bort, täckes överdelen av grytan med ost och lämnas i 15 minuter under grillen.

Det är ännu bekvämare att laga kött på franskt med hakat kött i en multivarett, du kan omedelbart bruna nötköttet med lök på "Baking", lägg i buljong och lägg sedan skivorna potatis och fortsätt att laga mat i ytterligare 50 minuter.

Hur man lagar franskt kött från kyckling?

Kyckling kombineras idealiskt med vita såser, vilket är anledningen till att vi bestämde oss för att lägga till följande recept på bechamelsås, och lägg till tomater skivor för ljusstyrka.

ingredienser:

beredning

Kycklingbrun, i slutet av måltiden, tillsätt timjan och vitlök till köttet. Skär de skalade potatisknölarna så tunt som möjligt. I botten av den valda formen sätter du kycklingen, täcker den med 2/3 sås och sprid de tunna potatisskivorna överst. Smörj allt med resterande sås och dekorera med tomater. Sätt kött på franska med malet kött och tomater baka 180 grader 35 minuter, byt sedan till grillen, strö skålen med ost och lämna den till brun.