Nötter sås

Nötter är en värdefull produkt som används ofta i matlagning. Olika typer av nötter läggs till konfekt, sallader, olika mellanmål. Mycket näringsrika såser är mycket välsmakande och kryddiga efter smak, som serveras för rätter från fjäderfä, kött, de kryddar också sallader och gör smörgåsar från en loaf, sås och eventuella ytterligare komponenter.

Uppskrifterna av såser som erbjuds av oss skiljer sig åt smak, men var och en kan fungera som en underbar kryddning för rätter. Hur man gör en läcker nötsås, som står till ditt förfogande de mest traditionella produkterna, kommer du att lära av den här artikeln.

Hur man förbereder produkterna för nöttersås?

Förbereda såsen, vi förbereder först basen - nötterna. Nötter som du väljer enligt receptet och dina preferenser, är det nödvändigt att mala i små smulor eller slipa till mjölstillståndet. Den resulterande nötmassan späds med buljong, grädde eller vatten. Var noga med att använda gröna och kryddor när du förbereder såsen, vilket gör kryddningen komplett och original smak.

Sås från valnötter

ingredienser:

beredning

Krossa mixern med nötter, kokta äggulor, vitlök, häll i smör, tillsätt brödsmulor och senap. Pipa hela tiden massan i små portioner som häller i ättika, samtidigt som du försöker se till att såsen inte är så surt att smaka på. Till slut lägger du sojasaus, peppar och salt till massan. Konsistensen av valnötsås skulle likna majonnäs.

Creamy nut saus

ingredienser:

beredning

Koka grädden och ta omedelbart bort från värmen. Tillsätt gräddost, omröring, så att en homogen massa erhålls. Grind vitlök och nötter med en mixer. Blanda mutter och gräddeingredienser, tillsätt ättika, humle-suneli, salt och peppar. Såsen har en trevlig kryddig kryddig smak.

Nötter-vitlöksås

ingredienser:

beredning

Blöt brödet i mjölken för att göra det svullna, vrid sedan ut och vispa med en visp eller en mixer. Mala nukleolerna av nötterna och blanda dem med det blöta vita brödet. Tillsätt riven vitlök, häll citronsaft och smör, häll de gröna grönsakerna, salt och peppar. Vitlökssås med en mutter är klar!

Nötter-sesamsås

Denna sås i referensböckerna för kulinariska recept kallas även "kinesisk nöttersås".

ingredienser:

beredning

Skala mutter och skal. Grind vitlök och gröna. Blanda alla ingredienser tills det är smidigt, lägg till gröna i slutet.

Såsen har en delikat sesamsmak och är en bra kryddning för shish kebab, lyulya-kebab och kyckling.

Självklart är det nu inget problem att köpa en färdig sås i stormarknader, men om du bekantar ingredienserna i kryddan som skrivs ut på etiketten ser du att kompositionen nödvändigtvis innehåller konserveringsmedel, förtjockningsmedel och tillsatser med bokstaven E. Om du inte vill använda skadliga komponenter, då såser förberedda med egna händer - vad du behöver!