Orätt

Varför är livet så orättvist? Någonas fötter "från öronen", naturliga guldkrullar, oligarkens man och shopping i Milano och till någon som en nallebjörn, en lägenhet i Khrusjtjov och shopping på närmaste marknad - vilken våldsam orättvisa?

Hur hanterar man orättvist?

När frågan uppstår, hur man hanterar orättvisor måste du först avgöra om du behandlas orättvist, eller är alla dina brott uppfunna?

För att göra detta, svara dig själv på flera frågor som hjälper dig att förstå varför livet är orättvist för dig. Är det för att du bor bland sällsynta människor som är redo för någonting för vinstens skull, eller för att de själva har drivit sig i en träsk.

  1. Hur definierar du rättvisa och orättvisa? Olika initialdata (någon föddes i en rik familj och någon hade föräldrar som var fattiga), dagens skillnader i din sociala situation och din tidigare klasskamrat, huvudet bryter hela tiden din ilska mot dig.
  2. Om du tror att livet från början har behandlat dig orättvist och därför inte kunde uppnå vad dina vänner har uppnått, fråga dig vad som förhindrade dig från att göra det? Bara om bristen på pengar för en lyckad start - du kunde inte komma in i ett prestigefyllt universitet, ingen skulle ge dig ett lån för att öppna ditt eget företag, etc.
  3. Du svarade att om du hade pengar skulle du ha uppnått allt (istället för pengar kan du ersätta någon annan ursäkt - tid, kommunikation)? Och sedan du blev berövad av det här kunde du inte nå någonting?
  4. Anser du att du är tvungen att genomföra livet: att sluta universitetet - att gå till jobbet - att gifta sig - att föda barn?
  5. Du gör bara det du väntar på det bästa ögonblicket, lovar dig själv då kommer ditt liv att förändras dramatiskt?
  6. Allt försöker du göra på "5+", och om du märker några brister även i dina läxor, stör det dig permanent?
  7. Ställer du inte själv långsiktiga mål, föredrar att leva en dag?

Om du svarade positivt på 2 frågor eller mer, så kan du gratuleras - livet med dig är rättvist. Och i den nuvarande ogynnsamma situationen du är skyldig, är din lat och ovillig att jobba hårt. Det är dags att förstå att guiden på en blå helikopter inte kommer att flyga, och vi måste flytta oss själva för att uppnå någonting i det här livet. Sluta fungera på en lång väg som läggs av någon, välj din väg. Lämna alla ursäkter, de är inte allvarliga och förstår att för de flesta saker som händer med oss ​​är vi ansvariga.

Hur man svarar på orättvisor på jobbet?

Om de förolämpningar av livet har uppfunnits av dig är det tydligt att denna tankegång måste bortskaffas. Och vad händer om du verkligen känner för dig själv den orättvisa inställningen hos chefen? När allt kommer omkring kan du inte alltid vara skyldig för misslyckande, som han försöker presentera. Om det var sant, skulle ingen ha hållit dig på jobbet.

Det finns flera sätt att skydda dig mot orättvisa: du kan aktivt motstå gärningsmannen (antingen själv eller med allianser), passiv återställande av rättvisa (förväntan om att någon annan kommer att göra det) eller ödmjukhet med orättvisor, vilket innebär att ingen handling utförs av den kränkta . Välj ett sätt att motverka dig, men låt oss överväga hur du aktivt kan bekämpa en orättvis chef.

  1. Det enklaste och mest kardinala sättet att bekämpa ledningens orättvisa inställning är att lägga sig. Ser du inte i dig själv styrkan och lusten att bevisa någonting för människan? Hitta bara en annan arbete, där du kommer att uppskattas.
  2. Dina fördelar är hänförda till den omedelbara ledaren, emot ros och bonusar för det, och du får inte ens smulor från mästarens bord? Sluta skapa dina idéer i ledarens närvaro, med intressanta förslag gå till överlägsen. Ja, kanske kommer du inte att agera med din chef ful, men var han rättvis mot dig?
  3. Försöker du bli skrämmad av personalreducering och omcertifiering, vilket tvingar att inte göra ditt arbete? Läs arbetskoden och var inte rädd, att avfärda en anställd för dessa artiklar är inte så lätt.