Ljubljana rådhus

Turister, som bestämde sig för att besöka Sloveniens huvudstad , borde definitivt bekanta sig med sina unika arkitektoniska byggnader. En av de mest anmärkningsvärda av dem är Ljubljana rådhus, vars ålder är mer än 5 århundraden. Byggnaden är verkligen fantastisk med sin ovanliga arkitektur och fasaddekoration.

Ljubljana rådhus - beskrivning

För tillfället, i centrum av Slovenien , kommer turister att kunna se Ljubljana rådhus, som är känt som stads kommun. Historien om skapandet av denna unika struktur innefattar användningen av flera stilar:

Merit i byggnaden av byggnaden, avbildningen av vilken man kan se idag, tillhör Gregor Machek, men samtidigt tog han grunden till en annan arkitekt, Carlo Martinuzzis projekt. Samtidigt använde Maceche sina speciella idéer, vilket gjorde att rådhuset kunde förvärva sin egen unika stil. Detta uttrycks i följande funktioner:

Vad är det mer intressant om rådhuset?

I omedelbar närhet av Ljubljana stadshus, framför det är ett annat arkitektoniskt monument som alltid lockar turister uppmärksamhet. Det är en fontän av Carniola floder , förtjänsten i skapandet av vilken tillhör arkitekten Francesco Robb, som var inbjuden från Venedig i XVIII århundradet. Fontänen har sådana karakteristiska drag:

Ett annat arkitektoniskt arbete av Francesco Robba är Narcissafonten, som ligger i stadshusets innergård.

Hur kommer man dit?

Ljubljana rådhus ligger i centrum av Gamla stan, det går inte att missa under utflykten. Från andra delar av staden kan det nås med kollektivtrafik.