Kommunalmuseet i Ljubljana

En av de betydande kulturella attraktionerna i Ljubljana , Sloveniens huvudstad , är stadsmuseet. Det ligger i stadens historiska centrum och ingår i alla turistvägar, så det besöks av tiotusentals människor per år. Intressanta utflykter, ovanliga utställningar lockar både vuxna och barn.

Ljubljana Stadsmuseum - beskrivning

Kommunalmuseet i Ljubljana är tillägnad regionens historia, medan utställningar visar inte bara moderna händelser, utan den äldsta historien. Museet skapades 1935, en plats för det tjänade som en vacker medeltida herrgård, byggd i renässansstil. Det är mycket svårt att passera byggnaden, eftersom det är ett arkitektoniskt monument som lockar turister.

Interiören i interiören är fantastisk, och de rymliga salarna lagrar mer än 200 000 värdefulla utställningar. Museets samling omfattar:

Den mest ovanliga utställningen är ett gammalt trähjul, vars ålder är minst 40 tusen år.

Vad erbjuder museet?

Erfaren guider bedriver olika aktiviteter för barn, studenter och vuxna. Turnén kan vara antingen individuell eller som en del av en turnégrupp. Några av de arkeologiska fynden gjordes under återuppbyggnaden av herrgården själv.

Av särskilt intresse är artefakter relaterade till den sena medeltiden, den mellersta och sena perioden av La Tena. I museet kan du se en gammal romersk brunn. Förutom den permanenta exponeringen är hallarna ibland fyllda med utställningar från privata samlingar.

I museet finns utställningar av unga konstnärer och andra mästare. Vid tidigare arrangemang i museet kan du fira en födelsedag. För att göra detta, välj ett av de fem programmen. För barn är också kognitiva program anordnade, där barn lär sig viktig information genom spel.

Information för turister

Kommunalmuseet i Ljubljana ligger vid: Gosposka, 15. Helger: varje måndag, 1 januari, 1 november och 25 december. Resten av tiden är museet öppet från kl. 10.00 till 18.00 och endast på torsdagar fram till 21.00.

Utflykter arrangeras för grupper om 10 eller fler personer. Priset för biljetten beror på besökarens ålder. Till exempel måste en vuxen betala ca 4 euro, ett barn 2,5 euro.

Hur kommer man dit?

Ljubljana City Museum ligger på östra stranden av floden Ljubljanica . Du kan nå det med kollektivtrafik, som avgår från stadens centrum.