Fontän av de tre Carniol floderna

Fontänen i de tre Carniol floderna, eller "Robba Fountain", är ett känt Ljubljana landmärke . Monumentet är en levande representant för barocken. Liknande verk av arkitektur kan ses i Rom. Dessutom har han en intressant historia, vilket gör att turister sover längs monumentet länge.

Vad är intressant om fontänen?

Fontenen av de tre Carnoilles floderna är arkitekten Francesco Robba. Han var författare till många monument i Rom. Detta monument var skaparens svansång. Arbetet var mycket förtjust i slovenska, på grund av vad de bestämde sig för att upprätthålla författarens namn, vilket gav fontänen andra namnet "Robbenfountain". Arkitekten var inspirerad av Ljubljana historia och geografi, så han skapade en ganska intressant och djup tomt.

I mitten av utställningen finns tre gudar av vatten, de utgör de tre Carniol-floderna - Ljubljanica , Sava och Krk. Två av dem flyter genom huvudstaden. Basen av fontänen är gjord i form av en shamrock. Han valdes inte av misstag, men togs från sidorna i stadens historia. Shamrockens form hade den gamla förseglingen av Ljubljana. Robba ansåg att detta faktum borde hållas i minnet av stadsmänniskorna.

Fontänen öppnades 1751 och är fortfarande bevarad i sin ursprungliga form. Det återställs regelbundet, försöker att inte bryta ut de mest känsliga linjerna. Monumentet är en del av den venetianska eran, som skiljer den från andra slovenska attraktioner.

Hur kommer man dit?

För att komma till fontänen i de tre Carnoyl floderna, måste du ta stadsbussen nr 32 och gå av vid Mestna Hisa-stoppet. På 10 m från stationen finns en turistattraktion.