Taktshang


En ovanlig, en av de viktigaste attraktionerna i Bhutan är det gamla klostret Tuckang-lakhang. Han verkar vara svävar i molnen och sätter sig på en av de höga sluttningarna av bergen, och de gyllene tornen är synliga i hundra kilometer. Det finns många legender och viktiga historiska fakta i samband med det. Denna plats har blivit det största turistcentret. En rundtur i det är en manifestation av styrka och uthållighet för att se den vackra. Låt oss prata mer om det.

arkitektur

Klipporna där Taksang-lakhangklostret ligger i Bhutan är väldigt brant och brant, de yttre väggarna i byggnaderna ligger vid bergsklippets kant och det verkar som om de håller på att kollapsa. Faktum är att klostret står tillräckligt länge, inte skakat, på denna plats, men noga med att vara under turnén skadar inte.

Taktsang-lakhang består av sju byggnader, fyra av dem - klasser för träning och övriga bostäder. Inuti var och en finns Buddha statyer och bönmattor, väggarna är dekorerade med fantastiska skisser och religiösa symboler. Varje rum är anslutet med en trappa, som skärs direkt in i klippans berg eller en liten skakig bro. I alla rum har sitt eget observationsdäck - en liten ansluten balkong, från vilken du kommer att ha en unik utsikt över Parodalen.

Plats och väg

Taksang-lakhang kloster ligger på en höjd av 3120 m, 10 km från Paro från sydöstra sidan. Det är omöjligt att komma dit med transport , mestadels turister tar taxi till foten av berget. Till klostret finns två tillvägagångssätt: genom en tallskog eller stenig platå. Varje resväg till den är uppdelad i tre delar och åtföljs av en märkning - bönflaggor.

På vägen till ett av de viktigaste klostren i Bhutan finns cafeterior där du kan uppdatera dig med rätter av nationell mat . Tiden för uppstigning till Taktsang-lakhang tar ungefär två till tre timmar, beroende på den fysiska förberedelsen av resenärerna. För ganska lat turister finns det en mulighetsuthyrning alternativ. Självklart är vägen mycket lättare och snabbare att övervinna, men djuret måste göra stopp och vila. Kostnaden för denna uppgradering till klostret kostar 10 dollar per timme.