Köttsouffle som i dagis - recept

De flesta av våra kulinariska preferenser härrör från barndomen som påverkas av hemlagning och menyer från kantinutbildningsinstitutioner. De berömda omeletterna, ostkakorna , pannkakorna och kökssouffléerna är ledarna bland de rätter som många kommer ihåg även efter att ha lämnat skolan, och om du tillhör det här numret kommer vi att dela med dig av ett av de populära recepten. Receptet på köttsouffel i en dagis är enklare, men det kan serveras både för barn och vuxna.

Köttsouffle - recept för barn

Trots receptets namn kan en färdig souffel serveras till ätare i alla åldrar, särskilt de som tittar på maten. Utgången är en mycket känslig massa som passar perfekt för eventuella sidrätter och såser och mycket mer utsökt än enkelt kokt kött.

ingredienser:

beredning

Vi ska laga denna köttsouffel för ett kycklingbarn, men du kan ersätta fågeln med lika mycket nötkött. Fyll halvgarnet med mjölk och låt rumpan svälla så att den inte krossar på tänderna efter bakning. Under tiden, så liten som möjligt, rista morötterna och lägg den i skålen på mixern. Separera det kokta kycklingköttet från benen och lägg ut efter morötterna. Sen skicka då ett par ägg och smält smör. Vispa alla ingredienserna tillsammans tills de blir till en pastaliknande massa, varefter souffeln blandas försiktigt med skum från äggvitorna och läggs ut i en bageri. Koka disken i ungefär en halvtimme vid 195 grader. Också en köttsouffel för ett barn kan tillverkas i en multivark, för denna massa sprids i en flerskål och "Bake" i 40 minuter.

Köttsouffle som i dagis

ingredienser:

beredning

Innan du förbereder en köttsouffel för ett barn, koka det feta biffet, kyla och skära i skivor av godtycklig storlek. Lägg köttet i en skål med mixer och häll buljongen. Tillsätt sedan äggulor, smör och mjöl. Vispa alla ingredienser tills en pastablandning erhålls och spruta skum till det från äggvita. Fördela massan över de suddiga formerna och låt maträtten laga mat i cirka 25 minuter. Köttsouffle kommer ut som i en dagis: ömt, saftigt och samtidigt lågt kaloriinnehåll.