Användbar kissel för ett barn

Kissel är en mycket användbar dryck som rekommenderas att introducera i barns kost. Denna dryck är inte bara mättad med vitaminer, men bidrar även till det fördelaktiga arbetet i matsmältningssystemet.

Kisseles recept på ett barn

ingredienser:

beredning

Bär tvättas noggrant, knådas med en mortel och pressas juice från dem. Squeeze hällde kokt vatten och upphettades i eld, men koka inte. Sedan dekoktion dekantera, späd med vatten, sätter vi socker och smörj igen. Därefter häll ut stärkelsen utspädd i bärsaft och rör om tills klumpar bildas. När tranbärsgeléet för barnet kokar, ta av det från värmen och kyla det till rumstemperatur.

Receptet på havre njure för barn

ingredienser:

beredning

Hercules häll i 12 timmar med varmt vatten, sätt i värme och filtrera sedan och pressa. Tillsätt salt, socker och häll i mjölken. Vi lägger allt på elden och lagar, ständigt störande tills vi får en tjock gelé.

Kissel från äpplen till barn

ingredienser:

beredning

Äpplen tvättas, vi ska fylla med kokande vatten, vi mala på små терочке och vi klämmer ut juice. Krympningar häll kokande vatten och koka i ca 10 minuter. Sedan filtrer fruktbuljongen, en liten del av den kyls och späds ut i den med stärkelse. I återstående dryck, häll socker och koka. Omrör, häll stärkelse och koka tills tjock. När geléen svalnar, lägg till äppeljuice.

Mjölkgelé för barn

ingredienser:

beredning

Stärkelse är uppfödd i kallt kokt vatten och vi lägger oss åt sidan för tillfället. Mjölk hällde in i skopan, sätta på en svag eld och koka upp. Därefter hälls i det utspädda stärkelsen med en tunn smörj, tillsätt lite socker och laga ihop i 7-10 minuter. Samtidigt rör vi hela tiden mjölkgelén så att inga klumpar bildar, och det brinner inte. Klar att ta drycken från plattan, kasta en nypa vanilj till smak. Innan vi serverar kyler vi mjölkgeléet och häller det över glasögonen, dekorera med färska bär och bitar av frukt.