Scrapbooking - kort med egna händer

Scrapbookingsteknik är en gammal typ av handarbete, som resulterar i färgglada originalfamiljer eller barns album , ramar, förpackningsboxar och presentkort. Denna teknik är så tydlig och mångfacetterad att vykort i stil med scrapbooking är effektiva även för ett litet barn som har lärt sig hur man gör applikationer och gör collage av skrotor.

För att göra vykort för hand kräver scrapbooking specialpapper som säljs i uppsättningar för denna typ av handarbete, dekorativa element (pärlor, bitar av tyg, pärlor, rhinestones, snören, klämmor, knappar etc.), lim, trådar.

Följande enkla enkla mästerklass detaljer beskriver hur man gör ett vykort i scrapbooking tekniken. Ska vi fortsätta?

Vi behöver:

För nybörjare blir en scrapbookingsteknik enklare att göra med en skiss karta:

  1. Skär ut två ämnen från skrotpapper av olika färger. Storleken på de första - 11x20 centimeterna, den andra - 10x20 centimeterna. På det första arbetsstycket som vi utför, har vi återgått på 1 centimeter från kanten, en linje. Sedan limar vi båda ämnena så att vi har en kvadrat med en sida på 20 centimeter.
  2. Sy arken försiktigt på linjen, fäst änden av tråden från insidan av limet. Före handsömning är det bättre att markera punkteringspunkterna och genomborra dem med en öl. Sedan, ur kartongen, skar vi ut substratet och tre ämnen 7x13, 8x10 och 8x16 från skrotpapper. På grundval av att lägga ut alla ämnen, överlappar dem med varandra. Använd inte lim ännu, så att du kan justera placeringen.
  3. Volymen på vårt kort kommer att ge ett substrat av kartong eller limpussar under varje arbetsstycke. Glöm inte att ta bort luftbubblor! Hörn vykort som du vill, dekorera med dekorativa element. Det är viktigt att inte överdriva det med sin kvantitet, så att artikeln inte ser lurande och överbelastad ut.
  4. Nedre delen av vårt vykort är gjord av ett kort fäst med nejlikor-bröder och kvadrater med 2x2 centimeter med dekorativa element.
  5. I nedre vänstra hörnet klistrar vi en oval i vilken vi senare kommer in i postkortets titel, och huvuddelen där vi placerar tex med önskemål är dekorerad med ett dekorativt snyggt hörn. Originalskrotkortet är klart!

Barnens vykort

Vad kan vara trevligare för en mormor än för en födelsedag, ett nytt år eller påsk, få ett barns kort från att skribba i scrapbooking tekniken? Hjälp barnet att göra en sådan original och vacker present, förse den med en uppsättning för scrapbooking och en förberedd arbetsplats (bra belysning, en låda för små delar).

Vi behöver:

  1. Ett papper med violett kartong är böjd i hälften, och inuti limar vi det vita openworkpapperet, på vilket texten kommer att skrivas senare.
  2. På framsidan av kortet klistra in öppet papper i mitten. Sedan längst ner längs hela vykortet klistar vi in ​​flätan och i mitten - ett tryckt mönster med en bild. Hörnet av mallen är dekorerad med en papperblomma med en pärla i mitten. Kanterna på mallen smörjs med lim och ströms med konfetti. När limet torkar, blås försiktigt av rester av konfetti.

Skapa och njut av resultaten!