Omelett för ett barn i en mikrovågsugn

Varje mamma försöker att mata sitt älskade barn bara användbar, välsmakande och ordentligt lagad mat och vill naturligtvis alltid behaga sin smakbehov.

Idag kommer vi att berätta för dig hur du korrekt förbereder en omelett i en mikrovågsugn för ett barn.

Barnläkare rekommenderar att för små barn från ett år att förbereda en omelett från vaktelägg, eftersom de är mycket mer användbara, och viktigast av allt är de mycket mindre benägna att orsaka allergier.

Omelett från vaktelägg till ett ettårigt barn

ingredienser:

beredning

Vi bryter ägg i en skål, lägger till mjölk, mycket lite salt (om du redan ger salt till ditt barn) och rör om med en gaffel tills den är homogen. Vi täcker glasbehållaren för mikrovågsugnen eller någon annan lämplig maträtt med en krämig olja, häll ut äggmassan och lägg den i mikrovågsugnen i två eller tre minuter. Använd inte plastplattor och behållare för att förbereda en omelett för ett barn i en mikrovågsugn, eftersom det finns möjlighet att få skadliga föroreningar från plasten i den färdiga skålen.

Vi kyler till ett varmt tillstånd och kan mata barnet.

Omelett med blomkål och morötter för barn

ingredienser:

beredning

Blomkål kokas för ett par eller i vatten tills det är klart och lägg det i oljad form för att laga mat i mikrovågsugnen. Överst med en blandning av blandade ägg blandade med mjölk och salt och placerad i en mikrovågsugn i tre minuter.

Kyl det till ett varmt tillstånd, lägg det på en tallrik och servera det för barnet.

Enligt ett liknande recept kan du också förbereda en omelett med zucchini för barn, ersätta dem med blomkål.

Omelett med stuga ost till barn

ingredienser:

beredning

Vaktelägg eller ett kycklingägg blandas med barnmjölk och tillsätter lite salt om så önskas. Vi sprider stugaosten, gnidas genom en sikta och rör om med hjälp av en visp eller en gaffel tills den är likformig. Häll den resulterande blandningen i en smurt glasfat eller en form som är lämplig för matlagning i en mikrovågsugn och laga i tre minuter.

Vi klargör omelet med kesost från en mikrovågsugn, kyla den till ett varmt tillstånd och mata barnet.

En sådan omelett kan sötas med en liten mängd socker om så önskas, eller tillsätt en knuten bit av banan för sötma.