Soup-puree för barn

Från barndomen lärdes vi att det måste finnas en "första" till middag - soppa, borsch, rassolnik och så vidare. Men nyligen har fler och fler motstridiga åsikter uppkommit i denna fråga. Vissa barnläkare tror starkt att soppa borde vara i barnets kost varje dag, andra ser inte ett problem genom att barnet vägrar den första maträtten. I vilket fall som helst fattar beslutet om vad som ska föda barnen bara föräldrar.

Vad är användbar soppa för barn?

Den största fördelen med sopp är att kött-, fisk- eller grönsaksbuljongen där den är kokt innehåller aktiva substanser som orsakar aptit och därigenom främjar bättre matsmältning och assimilering av mat. Mindre aggressiva är barns soppmjölkpotatis - de orsakar inte utsöndring och irriterar därför inte slemhinnan i magen och tarmarna på grund av sin känsliga krämiga konsistens. Dessutom behöver de inte tuggas, så ordentligt kokt sopppuré är lämplig även för spädbarn.

Soup recept för barn

Pumpa gräddesoppa för barn

Pumpa är extremt användbar, förutom de många vitaminer och mineraler som innehåller kostfiber, vilket bidrar till att förbättra matsmältningen, så denna soppa rekommenderas att gå in i kosten från 8 månader.

ingredienser:

beredning

Grönsaker ska rengöras, tvättas och skäras i små kuber. Häll kallt vatten och koka tills kokt - tills moroten och pumpan blir mjuka. Vatten för att slå samman och grilla grönsaker genom en sik eller slipa med hjälp av en mixer. Tillsätt salt, värmd grädde och smör, blanda noggrant tills den är jämn.

Vegetabilisk sopppuré för barn

Receptet för denna soppa kan variera beroende på barnets ålder, säsong och tillgång till grönsaker. Om du lagar den här läckra och näringsrika soppen på "grundläggande" receptet, kan du ge det nästan från början av komplementär utfodring.

ingredienser:

beredning

Grönsaker tvättas, borstar, skärs i små bitar. Vatten i en kastrull koka, lägg sedan till grönsaker, koka under locket tills det är klart i ca 15 minuter. I den beredda soppen, tillsätt äggulan och slipa tills den blandas med en mixer. Ägg i soppa kan läggas varannan dag och alterneras med smör.