Sallader för barn

Sallader har många beundrare bland människor över hela världen. Produkterna i salladerna väljs så att skålen inte bara var god, men också användbar. Så du kan inte tänka på en bättre måltid för din baby. Dessutom har inte alla barn en god aptit, och en sallad kan locka en ung foster, inte bara med smakkvaliteter, men också med vacker design.

De mest användbara salterna för barn innehåller nödvändigtvis morötter, eftersom denna grönsak är rik på karoten, vilket är oerhört viktigt för den harmoniska tillväxten av dina smulor. Biet, pumpa och torkade aprikoser måste också nödvändigtvis ingå i varje barns kost. Till efterrätt kan du erbjuda en blandning av äpple, apelsin, banan, honung med tillsats av nötter och torkade frukter. I allmänhet lämnar processen att förbereda barnens sallader mycket utrymme för kreativitet, särskilt när det gäller utformningen av sallader för barn. Efter allt barnet för vissa kommer att involvera skära från frukt och grönsaker blommor, lagt ut muzzles av djur och flerfärgade skivor.

Sallader från grönsaker till barn måste förberedas omedelbart före konsumtion. I början av måltiden förbättrar de aptit och stimulerar tarmarnas arbete. Alla ingredienser ska vara färskt och välskött, särskilt när det gäller sallader för ett ettårigt barn.

Här är några recept för sallader för barn, som är särskilt användbara och lätta att förbereda.

Röda sallad för barn

Rödbetor ger barnet mycket vitaminer, förbättrar syn, immunförsvar och normaliserar också ämnesomsättningen. Röda sallad rekommenderas för barn från tre års ålder.

ingredienser:

beredning

Rötterna kokas tills de är färdiga och rengörs sedan. Efter det ska det gnidas på en stor rivare. Pommes frites tvättas och hälls varmt kokt vatten i 10 minuter. Benen från det tas bort, och köttet är finhackat. Yolk och valnötter är malda, varefter alla ingredienser blandas med tillsats av gräddfil.

Vegetabilisk vårsalad för barn

På våren behöver barnets organism särskilt vitaminer och mineraler. Av de grönsaker som finns tillgängliga under denna period kan du göra en underbar sallad för treåriga barn och äldre barn.

ingredienser:

beredning

Alla grönsaker tvättas ordentligt. Du kan suga dem i vatten i ca 10 minuter. Rädisen skärs i tunna skivor, och gurkan skärs i små kuber. Om du lagar en sallad med kål, är den finhackad. Salatens löv skärs i stora bitar. Lök med rabarber skärs över tunna skivor. Alla grönsaker blandas väl. Därefter måste du börja bereda såsen från den noga blandade med gräddfilen. Sallad hälls med sås omedelbart före servering.

Fruktsallad med yoghurt

Detta recept på fruktsallad för barn kan ändras beroende på barnets smakpreferenser och vilken typ av frukt som för närvarande finns i kylskåpet. I standard "komplett" sallad är detta.

ingredienser:

beredning

Alla frukter tvättas. Bananen är skalad. Äpple och päron släpps från huvudet. Fruktmassan är skuren i små kuber, klädd med yoghurt och blandad i en skål. En minut senare är salladen klar för användning. Under denna tid kommer frukten att släppa saften lite ut. Förbered denna sallad är inte värt det, eftersom dess smak och användbara egenskaper försämras väldigt snabbt. Vi rekommenderar att ägna stor uppmärksamhet åt att dekorera en sådan sallad för barn. För att göra detta kan du använda chokladchips, bitar av nötter, chokladdrage och allt som min mammas fantasi kommer att ha.