Vaduz slott


Liechtenstein är en lite känd och svår att uttala för det ryska språket i en liten men mycket rik europeisk stat. Namnet på ett litet land kommer från linjens titel och efternamn. Huvudstäderna i Liechtenstein är Vaduz, enligt våra normer - staden, av lokala - landsbygdsgemenskapen. Och det viktigaste landmärket i Vaduz idag är slottet Vaduz - residensen till Liechtenstein.

Slottets historia

Det första omnämnandet i slottet Vaduz hänvisar till XIV-talet. Liechtenstein ligger i epokentret i den feodala krigsregionen, och det är inte förvånande att slottet ligger högt uppe på backen, har en upphängningsbro, mer än tre meter väggar och ett högt och starkt centralt torn - fängelsehålan. Medeltida arkitekter visste att någon av deras strukturer någonsin skulle attackeras. Det nämnda dokumentet registrerade överföringen av äganderätten till slottet Vaduz Liechtenstein till Ulrich von Matsch.

Arkeologerna kom överens om att slottets fängelse byggdes senast XII-talet, det är den äldsta delen av slottet Vaduz. Huvudtornet är det sista försvaret, så att det skulle vara svårt att undergräva tjockleken på grundväggarna gjordes fyra meter tjock. Tornets dimensioner vid basen är blygsamma: endast 12-13 meter. Låsens spiraltrappor har alltid varit inbäddade i väggarna, vilket gör ojämna steg i höjd, slumpmässiga framsteg, så att fienden snubblar och förlorar styrka och styrka. Stigningen av stegen var också utformad medurs, så att försvararna var bekväma med svärdet i höger hand. På slottets territorium lite senare byggdes kapellet i St Anne med ett altare i den late gotiska stilen. Under Schwab-kriget i XV-talet blev slottet praktiskt taget förstört. När det återställdes byggde nästa ägare ett runt torn, och på 1700-talet var den västra delen av slottet utökat.

Liechtenstein köpte bara Vaduz-länet i början av XVIII-talet och kombinerade det med Schellenbergs angränsande egendom. Till följd av detta uppstod Liechtensteins lilla högstadium i 1719, som vi nu vet. Furstarna själva vid den tiden bodde i Österrike, och slottet var i ett ledsamt tillstånd: det höll en enkel krog, och förut var det soldaternas baracker länge. Och det var bara under andra hälften av 1800-talet som prinsen av Liechtenstein, Johann II, bestämde sig för att göra Vaduz slott hans bostad. Han organiserade en stor rekonstruktion, som fortsatte arvingen Prince Franz Joseph II, som utökade byggnadens yta till 130 rum. Och 1938 flyttade prinsens familj, och slottet blev stängt för besökare från tredje part. Fram till nu finns det embrasurer på väggarna, en mysig innergård med gamla blomstersängar och fontäner, en träövergångsbro. Slottet har sin egen portvakt, som strikt ser att ingen korsar gränsen till furstarnas egendom.

Men varje 15 augusti firas den viktigaste semestern - Statens nationaldag. Liechtenstein har en rik historia och århundradena traditioner , bland annat följande: prinsens familj arrangerar en festival och stadskarnival idag, det här är den enda dagen på året när slottporten är öppen för turister, du kan gå runt i trädgården och promenera genom gården. Liechtensteins officiella furstar tar in den äldsta trappan, flera gånger om året spenderar de överdådiga mottagningar. De flesta utflykter till denna dag passerar bortom bostadsmurarna, ibland är vissa grupper tillåtna inuti väggen. Sådana utflykter utförs av lokala historiker, de kommer visa dig ett gammalt murverk på innergården i Vaduz och öppnar kapellet. På slottet hålls den bästa privata samlingen av målningar i världen. Du förstår inte det självklart, men du kommer att rekommenderas var du ska få en samlaralbum med alla mästerverk. En sådan sak blir en utmärkt souvenir för minne eller en gåva till släktingar.

Hur kommer man dit?

Slott Vaduz ligger på en kulle ovanför staden Vaduz, den kan ses från alla håll. Oberoende för att utforska slottet och dess omgivningar mer intressant till fots, från staden till slottet är en bra väg Schlossweg, en promenad tar dig ungefär en timme. Stigande längs vägen till kullen kan du se mycket vacker utsikt över staden. Dessutom är hela vägskyltarna installerade med historisk information om Furstendömet Liechtenstein. Ungefär i mitten av vägen finns en liten parkeringsplats, du kan nå det med taxi eller en hyrd bil.

Inte långt från slottet är andra intressanta sevärdheter som varje turist är skyldig att besöka - Liechtensteins stats- och postmuseum .