Torkad Bream

Fans av skum kommer säkert uppskatta ett så enkelt mellanmål som hemlagad fisk . Ingredienser för dess beredning är minimala, och om man observerar den grundläggande tekniken för torkning kommer resultatet att vara överraskande: en mjuk och lättbruten fiskmassa med en delikat arom kommer smälta i munnen. Om hur man gör en torkad nötkreatur och kommer att gå vidare.

Torkad rensad bröd - recept

Fisk utan ingångar är mycket lättare att torka, eftersom risken att utveckla patogen mikroflora i fiskens tarmar försvinner när man väljer fel temperatur och fuktighet i torkrummet.

Före torkning bör fisken rengöras av ingångarna och försöker att inte fånga gallblåsan. Helt rensad brasam (gyllor raderar också) skölj och torka. Efter att ha vägt guttad fisk beräknas den nödvändiga mängden salt från andelen 250 g per 1 kg. Vi somnar salt på kadaftens sidor och glöm inte att salivera själva bukhålan. Vi lämnar fisken för att ligga ner i 2 dagar under oket, varefter vi rengör av överskott av salt och låt slaktkroppen torka i en nedsänkt form. Rumstemperaturen för torkning bör inte vara över +15 grader eller under noll, och tiden varierar från torkförhållanden och storlekar och kan ta från en vecka till två.

Hur man lagrar rävbröd?

Typiskt fisken insvept med en naturlig trasa eller viks i väskor av linne eller bomull, så det är garanterat att ligga ner i mer än sex månader. För att lagra fisk upp till ett år eller längre, slaktas slaktkroppen med krossad aspirin, smaken påverkar inte denna smak, men friskheten förlängs märkbart.

Soltorkad, inte rensad hemma hemma

Matlagning av fisk utan upptagning följer en liknande teknik, men det är viktigt att ta bort dem på rätt sätt gädlar och skär matstrupen, är det tillrådligt att göra detta omedelbart efter fångsten eller inom en snar framtid, för att bli av med den patogena mikrofloraens hotbed så tidigt som möjligt och säkerställa jämn fördelning av salt. Beräknar mängden salt för samma mängd (250 g / kg), sov fisken generöst och sov under oket, vars vikt är hälften av fiskens vikt. Efter några dagar av prosalt vid en temperatur av högst +10 grader ska stommen rengöras, och sedan kan den hängas ut för att torka i 1-2 veckor, bestämma tiden baserat på fiskens vikt. Hela slaktkroppar av det torkade brödet lagras i en sval, inslaget med påsar av naturligt tyg.