Hur lär man sig att sjunga om det inte finns någon röst?

Det är svårt att träffa en man som inte gillar att sjunga ensam med sig själv utan att tänka på sin röst och hörsel. Men många tycker om huruvida det är möjligt att lära sig att sjunga om det inte finns någon röst . Åsikten att det är möjligt att sjunga bara tack vare naturliga data är felaktigt, eftersom varje person tack vare enkla regler har möjlighet att lära sig att sjunga vackert.

Hur lär man sig att sjunga om det inte finns någon röst?

Det är värt att varna människor som vill lära sig rätt sång på egen hand, att det är nödvändigt att arbeta länge och ihållande. Lärare på sången säger att endast 10% av framgången ligger i talang, och den återstående procenten - konstant träning.

Hur man lär sig att sjunga vackert själv:

  1. Den första vertexen som ska behärskas är att lära sig att sjunga alla anteckningar korrekt, med tanke på deras höjd.
  2. Det är lika viktigt att noggrant studera musikalisk notation, det vill säga arbetsstorlek, musikaliska tecken, tonalitet etc.
  3. Den hemlighet som alla vokalister använder är under andning, du behöver andas i din mage. Det ska vara uppblåst, inte ritat. För att träna andningssystemet måste du spendera tid med olika övningar.
  4. En annan viktig komponent - konsonanter måste talas och vokaler - sjunga.
  5. Enligt statistiken är det möjligt att påskynda resultatet genom att parallellt lära sig spelet på ett musikinstrument.

Användbar information för dem som har logopediska problem, till exempel stammande: alla kan sjunga, förutom tack vare behärskningen av sångkunskaper kan du snabbt hantera en sådan brist.

Om du är intresserad av hur du lär dig att sjunga vackert, om det inte finns någon röst, är det nödvändigt att träna varje dag i 45 minuter. För att slappna av stämband är det viktigt att ta en 10-timmars paus mellan lektionerna. Tänk på flera effektiva övningar.

"Kramar". Krama dig själv med dina händer och håll dem på axelnivån, det är viktigt att lemmarna inte korsas. Därefter sprida armarna och krama dina armar kram. Krama dig själv, ta andan. Under träningen måste du ständigt göra korta, men bullriga andetag genom näsan. Gör det 12 gånger.

"Raspevka" . Stå framför spegeln och börja sjunga vokaler. Det är viktigt under den här tiden att aktivt formulera till exempel när man uttalar bokstaven "a", det är nödvändigt att öppna munnen så mycket som möjligt, styra underkäken i bröstet och sjunga "e" och "e" - le lite med en lätt öppnad mun. Var noga med att lära dig några raspevok, till exempel "mi-me-ma-mo-mo-mu." Observera, ju mer olika ljudkombinationer kommer att användas, desto bättre.

Hur lär man sig att sjunga höga anteckningar?

Vackert och viktigast är det inte tillräckligt att sjunga höga anteckningar korrekt, men det finns några rekommendationer som gör det möjligt att uppnå resultat tack vare vanliga träningar.

Så här lär du dig att sjunga höga anteckningar korrekt:

  1. Genom att utföra höga anteckningar är det viktigt att uppmärksamma vilken del av kroppen som vibrerar under denna tid. Det ideala målet är vibrationer i näsan och ögonen.
  2. Sy den fyllda femte upp och ner, och hoppa sedan till samma intervall. Efter detta kan du fortsätta till ansökan.
  3. För att utjämna den problematiska delen av intervallet är det nödvändigt att sjunga chantingen från femte till exemplet. Detta kommer också att bli av med rädslan för att inte kunna sjunga de övre anteckningarna.
  4. Det finns ytterligare ett tips, hur man lära sig att sjunga rena höga toner - använd chanting i en oktav, medan upprepade gånger upprepar det övre ljudet. Specialister rekommenderar också att du slutar och sjunger så länge som möjligt, men det är viktigt att undvika halsljudet.