Dermatit i ansiktet

Ett sådant obehagligt problem som dermatit i ansiktet kan uppstå som ett resultat av användning av kosmetika av dålig kvalitet eller några kosmetiska substanser som innehåller allergener. Total huddermatit i ansiktet kan delas in i fyra typer: seborrheic, atopisk, allergisk, kontakt. Var och en av arterna innebär en viss behandling, och ju tidigare du börjar behandla sjukdomen, desto mindre problem kommer det att visa sig för dig. Låt oss överväga mer typ av dermatit.

Seborrheisk dermatit

Om du har hittat seborrheisk dermatit i ansiktet, bör skälen söks för att förändra miljön eller effekterna på huden. Denna sjukdom är kronisk, svampen som orsakar den, lever på vår hud i normen. Brott mot balansen i floran leder till snabb tillväxt och produkterna från svampbytet blir orsaken till sjukdomen. Denna typ av dermatit är torr eller fet, ofta finns det en blandad form. Symptom på sjukdomen: rodnad och fläckig hud, inflammerad kliande utslag. Vanligtvis är utslaget symmetriskt, på båda sidor om näsan, längs hårväxtlinjen i den tidiga regionen. Torr seborrheisk dermatit kännetecknas av närvaron av skalor, medan det är oljigt att akne och glans uppträder.

Hur man botar seborrheisk dermatit i ansiktet?

Med tanke på att sjukdomen orsakas av svampen är det nödvändigt att välja lämplig behandling. Det är möjligt att använda svampdödande och hormonella salvor, salicylalkohol beroende på sjukdomsformen. Det är bäst att söka råd från en hudläkare som väljer individuell behandling och sedan kontrollerar återkomsten av återhämtningen.

Atopisk dermatit i ansiktet

Denna form av dermatit är en allergisk reaktion och ganska ofta vet patienten hur man klarar av sjukdomen från barndomen. Behandling bör vara snabb, och det består först och främst i att ta bort allergenet och starta antihistaminläkemedlet. Förstärkning av sjukdomen kan orsakas av överdriven stress eller trötthet, sedan till förloppsförloppet tillsätts ett sedativa. Sjukdomen börjar med rodnad och vätning av hudområdet, som snart torkar upp.

Allergisk dermatit

Manifestation av allergi i ansiktet innebär lokal behandling, perfekt lämpad för detta, vilken salva från dermatit i ansiktet. I avancerade fall kan det vara nödvändigt att ta antihistaminer. Ett allergiskt utseende av dermatit kan utlösas av olika ämnen, inklusive även solstrålarna (fotodermatit). Det är viktigt vid sjukdoms första skede att identifiera allergenet och utesluta dess effekt.

Kontakt dermatit

Denna form av sjukdomen kan orsakas av en ny ulltröja, klocka armband, ring eller annat klädesplagg, ett tillbehör som berör huden. Rödhet omedelbart låter dig veta vad som exakt orsakar dermatit. För behandling är det tillräckligt att vägra att bära en viss sak och process inflammerad plats med salva eller grädde.

Behandling av dermatit

Med någon form av dermatit är den bästa lösningen att kontakta en specialist. Dermatologen kommer inte bara att avslöja orsaken, men också utse den korrekta behandlingen, kommer att kontrollera processen för återhämtning, ge rekommendationer för framtiden. Förutom vissa grupper av droger, kan särskilda dieter, hälsosam sömn, utomhusvandringar användas. Vid en nervös orsak till rodnad och utslag kommer den bästa behandlingen vara en semester och en korrekt livsstil. Tänk inte att problemet inte är allvarligt, bara läkaren kommer att kunna säga exakt hur och hur mycket du ska behandla dermatit. Trots allt är hälsosam mjuk hud en garanti för skönheten i vilken kvinna som helst!