Kalla sallad

Ett underbart recept, som vi bestämde oss för att uppmärksamma i den här artikeln, dekorerar ditt bord och ger gästerna en trevlig och diskret smak. Möt Kalla sallad!

Recept på sallad "Callas" med kycklingfilé

När du först känner till receptet på denna maträtt - det första du uppmärksammar på sin enkelhet och bedrägliga plainness. Ganska vanliga ingredienser hälls i en sallad som fascinerar gästerna först med sin design, och sedan med smak.

ingredienser:

För sallad:

För dekoration:

beredning

Låt oss börja laga mat med ingrediensberedningen: kycklingfilé koka i saltat vatten tills det är kokt, varefter vi kyler och skärs i små bitar. Vi gnuggar morötterna på en stor rivare, vi huggar på löken och skär svampen med tunna tallrikar. Stek grönsaker i vegetabilisk olja. Ägg kokar hårt kokt och krossas och ost gnids på en stor rivare eller skärs i små kuber.

Nu börjar vi montera salladen: lägg ett lager kokt kyckling på en platt tallrik och täck den med majonnäs. Därefter distribuera ett lager köttstekt svamp, lök och morötter och täck igen om allt med ett lag majonnäs. Det tredje lagret är ägg och ost, sedan majonnäs igen. Dekorera salladen kan sprinklas med hackade örter.

Du kan dekorera salladen med hjälp av smält ostplattor, som måste vikas på sätt som callas, göra stammarna från blomman från morötter och stammarna från fjädrarna av gröna lök.

Innan servering ska salladen lämnas i kylskåpet i 30-60 minuter, varefter det kan serveras till bordet.

Kalla sallad med räkor och krabba pinnar

ingredienser:

För dekoration:

beredning

För salladberedning skärs stora kokta räkor i mindre bitar, krabba pinnar utfälls och skärs i remsor. Ägg koka, krossa. Gurkor och ananas skurna i kuber. Alla ingredienser blandas ihop och kryddat med majonnäs. Vi sprider sallad på en maträtt och täcker med ett lager av koreanska morötter. Vi krönar salladen med callas från smält ost, peppar och lök.

Kalla sallad i skinka

Oanvänd version av salladen "Calla" innebär att ost fyller sig med blommorna själva, gjorda av tunna skivor skinka. Som ett resultat får vi en original tolkning av ett mycket välkänt mellanmål från bearbetad ost.

ingredienser:

beredning

Schemat för att förbereda en sallad är elementär enkel. Vi börjar matlagning med gnugga den smälta osten, koka ägget, slipa och mixa med ost så mycket som möjligt. Sdabrivaem ost-vitlök massatryckt vitlök, majonnäs och kryddor till smak.

Morötter skärs i tunna block. I mitten av en tunn skiva skinka sätta en liten mängd ostblandning och vrid skinkans kanter i form av en blomma. Fixa en design med en liten ringlet båge, eller en enkel tandpetare. I mitten av "blomman" sätter vi in ​​en bit morot.