Hur man gör en gunga på stugan?

Att göra en gunga är ett bra sätt att diversifiera din semester i ett förortsområde och få ett bra ställe för avkoppling och trevlig tidsfördriv. Dessutom, om du själv gör en gunga i landet, kan du spara betydligt, de kan använda både barn och vuxna.

Att bestämma från vilken du kan göra en gunga på dacha, måste du överväga deras designstödjande pelare med en tvärbalk och en bänkbänk. De ska vara bekväma och ha tillförlitliga och starka fästelement. Traditionellt är gungan av trä , du kan använda metall eller kombinera dessa material.

Hur man gör en gunga i landet - stadierna av självständig produktion

För att göra en trägunga i dacha med egna händer behöver: stockar, en borr med en lång borr, en hammare, bultar, brickor, metallhörn, en kedja längs gängans längd, skruvar med ringar.

  1. Innan montering startas ska alla stockar vara rakade och slipade, skära i längd.
  2. Vi samlar sidobenen - de två stavarna kommer att vridas ihop i form av bokstaven A. Vinkeln på de vertikala delarnas anslutning beror på bredden på det avsedda stolen.
  3. Sidoställen är installerade i marken med ett brett steg framfäst med tillfälliga brädor.
  4. Passar och säkrar den övre tvärstången, som håller sätet. Borrhålet är gjord, vilket hamnar i en lång bult och fixeras på andra sidan av muttern för tillförlitlighet. Skivorna är fastsatta mellan muttrarna och veden så att de inte går in i trädet.
  5. Till sidbenen på samma sätt på nivån från tre sidor parallellt med varandra fixeras lamellerna för att stärka strukturen och att elementet i gungan inte avviker.
  6. Gungan är förstärkt med ytterligare lameller, ringarna är fasta i den övre stocken. Sätesramens montering börjar. Bänken är tillverkad av ett metallhörn, till vilket brädorna är fastsatta med bultar och tillfälligt avstängt på rep.
  7. Stavarna är fasta på sitsramen vid samma intervall. Sätet är helt igensatt med brädor och fäst på kedjan på bak och botten. Alla element i gungan är lackerade. Resultatet är en robust konstruktion som tål tung vikt. Det kan rymma flera personer.

Gungor på dacha kommer att ge mycket positivt, kommer att vara ett originellt element av landskapsdesign och en favoritplats för rekreation.