Plantera lök på marken - hur man får maximal skörd?

Korrekt och snabb plantering av lök i det öppna marken är nyckeln till att få ett högt utbyte av värdefull vegetabilisk kultur hemma. För att förebygga sjukdomar och växa stora huvuden är det nödvändigt att först studera de viktigaste jordbruksverkens teknik och tidpunkt.

Bowstöd - plantering och vård

Denna kultur tillhör de viktigaste grönsakerna som används i det nationella köket, så det odlas allmänt i gårdar eller på små privata trädgårdar. Det är nödvändigt att uppfylla flera allmänna villkor för att plantera lök under våren på våren gav en utmärkt gröda:

 1. Välj för växande öppna och väl upplysta områden.
 2. Plantering lök på våren på det öppna marken ger de bästa resultaten på näringsrik och lös mark.
 3. Vattning är nödvändigt för grönsaker för tillväxt av en fjäder under den ursprungliga perioden och i en fas av bildande av lök.
 4. Överskott av vatten vid mognadsstadiet minskar hållbarheten.
 5. Jordförorening av ogräs påverkar väsentligt utbytet av lök.
 6. Goda föregångare av denna kultur är kål med tomater, potatis och gurkor.
 7. Försök att inte landa lök på en plats under flera årstider i rad.
 8. Dåliga föregångare för löksåkning - morötter eller vitlök.
 9. Lök på den öppna marken producerar svaga grödor när de planteras på sura markar.

När man planterar lök på våren?

Det är önskvärt att bestämma den bästa tiden för att plantera löken på repen, baserat på väderförhållandena. På den ouppvärmda öppna marken kan materialet inte planteras, det växer i skottet under odlingsprocessen. Senast med tidpunkten rekommenderas inte, i gröna grönsaker är det svårt att rotera. Det bästa alternativet är att börja arbeta utan förseningar när marken i trädgården värms till en temperatur på 12 ° C. För ett landmärke kan du använda naturliga tecken, till exempel, för att börja plantera med början av en massblomstring av krokusar eller fågelkörsbär.

Hur förbereder man sig på att plantera lök under våren?

Det finns flera effektiva sätt att bearbeta och desinficera utsäde som minskar risken för skador på lökar genom skadedjur eller sjukdomar. I arbetet med stora partier använder bönder starka fungicider och insekticider, men när man förbereder en liten mängd material kan man begränsa sig till att använda folkmedicinska lösningar.

Förbereda löken för plantering på våren:

 1. I några veckor måste du sortera ut glödlampor och ta bort torra och sjuka huvuden.
 2. För att minska risken för pilar rekommenderas att det valda materialet värms upp i 12 timmar på sanden eller i närheten av batteriet vid 45 ° C.
 3. Du kan ordna en glödlampa för kontrastdusch, fyll dem i 15 minuter med vatten vid en temperatur på 50 ° C och omedelbart svalna med kallvätska.
 4. Att plantera löken på det öppna marken medförde en utmärkt skörd, blöta den i 6-8 timmar i ett tillväxtstimulansmedel , som ett alternativ kan man använda komplexa gödningsmedel .
 5. 2 timmars behandling i en brant saltlösning (1 kg per 5 liter vatten) sparar grönsaker mot nederlaget på det öppna marken med en lökfluga.
 6. Från svampinfektioner utförs desinfektion i 15 minuter med kopparsulfat i en koncentration av 1 tsk. för 10 liter vatten.

Hur planterar vi en vårlök på våren?

Den nybörjare grönsaksodlaren bör studera metoderna för bearbetning och sortering av löksåkning, hur man planterar en värdefull vegetabilisk växt hemma. Tekniken för fältarbeten i det öppna fältet beror på de fastställda målen, det finns skillnader när man odlar grönsaker till raps och gröna. Värdet är storleken på plantmaterialet, vilket påverkar avståndet mellan huvuden vid plantering i brunnarna. Med en glöddiameter upp till 1 cm är den 5 cm, med en diameter av 1,5 cm - upp till 8 cm, med en diameter av 2 cm - lämna ett gap på 10 cm.

Hur man planterar en båge på en rov?

Att bära lökens rov från seva, följa de allmänt accepterade reglerna. Man måste komma ihåg att lökkulturer inte gillar fräscha gödselmedel. I trädgården gör de lite humus och halm, marken lossnar och jämnas. Täta plantningar leder till utseende av små huvuden, var noga med att hålla rätt avstånd mellan löken. Materialet placeras i de öppna markrotletterna nedåt. Mellan facken upprättas ett mellanrum på 20-30 cm och mellan grannlökar - 15 cm. Såningen bör begravas till 3-4 cm.

Hur man korrekt planterar lök på gröna?

Om du är intresserad av att plantera lök hemma på gröna, välj sedan sorter som ger maxmängden grön massa. Varje sort av grönsaker kommer att göra, men det är bättre för detta ändamål att köpa lök , badad flerskiktslök, populär purjolök eller gräslök. En utmärkt penna erhålls vid plantering under vintern. Sowok ligger i den öppna marken förtjockade rader eller bonar för 4 stycken. Det är nödvändigt att ha tid att slutföra arbetet innan marken fryser, så att materialet har tid att ta rot.

Sköter om lök i öppet fält

I det fallet, hur man bryr sig om löksåningen efter plantering, är vikten av att lossa jorden. Utan att vänta på framväxt av plantor tar vi bort skorpan genom att raka, förbättra luftutbytet i sängen. Den första halvan av vegetationen är en kritisk period när växten speciellt behöver fukt på våren. Vid torrt väder irrigerar vi två gånger i veckan. I heta år med brist på fukt tänds lampor ofta. Vid mognadsstadiet, särskilt för ett par veckor före skörden, är det bättre att stoppa bevattning i det öppna fältet.

De viktigaste aktiviteterna för vård av lök:

 1. Lossa sängarna.
 2. Vattna löken.
 3. Tidig luktning.
 4. Utfodring.
 5. Behandlingar mot sjukdomar.
 6. Skydd av sängar från glödlösa flugor.

Hur man laver lök efter plantering?

Oerfarna truckbönder tvivlar på om det är nödvändigt att bevattna löklöken efter plantering i förortsområdena. I en stark värmelampor faller i en viloläge och slutar växa. Utan normal vattning på den öppna marken kan du få en saftig rov av stor storlek under regniga år, men med klimatförändringen blir de mindre. Överdriven fukt för lövväxt - orsaken till svampsjukdomar, så överdriv inte det. Om trädgården är i låglandet, skapa sedan höga sängar med bra dränering.

De första två månaderna bygger våra växter fjädrar och behöver fukt. Om regn inte observeras, producerar vi vattning. Under denna period rekommenderas att hälla ett par gånger i veckan på en bädd av vatten upp till 10 liter per 1 m 2 av området. När antalet bevattningar ökar, bör det minskas. Med uppehållet av viloperioden på den öppna marken skadar överskott av fukt kulturen och kan bli en orsak till förfall under lagring.

Hur matar du lök efter plantor?

Nybörjare bör lära sig om gödselmedel när man planterar lök på våren på våren kan introduceras på marken för att förbättra grödans kvalitet. Vissa organiska ämnen kan skada växten. Till exempel är färskt gödsel bättre att använda på hösten, så att han under vintern lyckades tolka. Han gillar inte bågen av tung lerjord, om möjligt lägger till sängsanden och torv.

Alternativ för bästa dressinglök i det öppna:

 1. Den första befruktningen efter 2 veckor efter uppkomsten - för 10 liter ger en hink vatten 30 g nitrat, kaliumklorid 20 g, superfosfat 40 g.
 2. Den andra toppdressningen rekommenderas efter 2-3 veckor - 30 g saltpeter, 30 g kaliumgödselmedel, 60 g superfosfat.
 3. Den tredje matningen i mognadsstadiet behövs på fattiga jordar - kaliumsalt tillsätts upp till 20 g, superfosfat 40 g, kvävegödselmedel är uteslutna.