Röda marinade som i matsalen - recept

Vi presenterar uppmärksamma de klassiska recepten av rödbetjäna marinade - denna maträtt kan användas som en separat garnering, kallt mellanmål eller som ingrediens för en sallad. I den här artikeln kommer du att lära dig receptet hur man förbereder en rödbetjänade marinade som i en matsal.

Röda marinade som i matsalen - recept

ingredienser:

beredning

Vi väljer ungefär samma betor så att den kokas samtidigt. Vi tvätta det bra och sätt det i ungefär femtio minuter (om medelstora grönsaker). Medan betorna blir tillagade tar vi hand om marinaden. I tvåhundra milliliter kallt vatten, lägg till alla ingredienser på listan, förutom ättika och betor. Vi lägger den på spisen och väntar tills den kokar. Marinaden bör koka i ca fem minuter. Häll sedan ättika, vänta igen tills koka och svalna. Några älsklingar kastar kryddorna i varmt vatten eller häll ingredienserna för marinaden, men i detta fall beter sig kryddorna annorlunda och smaken är inte densamma.

Så är bägarna kokta och marinaden kyls. Vi bär gummi engångshandskar, för vi förstår vilken färg händerna kommer att bli och hur svårt det kommer att vara att tvätta dem och rengöra betorna från skalet. Vi skär den i kuber, lägger allt i en behållare eller burk och fyller den med marinaden och lägger sedan i kylskåpet för en dag eller två. Efter den här tiden är betorna redo - du kan äta.

Röda marinade som i dagis - recept

ingredienser:

beredning

Vi tvätta betorna bra, helst med en pensel och sätt att laga mat i ungefär en timme. Efter att betorna är kokta låt dem svalna i buljongen. Efter, som alltid när du arbetar med rödbetor sätter vi engångshandskar och rengörs från huden. Skala rotskörden på den största rivaren och lägg den i en kastrull.

Vi börjar träna marinaden. Alla ingredienser utom betor och solrosolja är täckta och hällda i en separat kastrull. Vi väntar tills koka och koka i ca fem minuter. Nu, med denna heta marinaden, fyll våra betor och vänta tills imorgon. Nästa dag, smälta marinaden genom en kolsyrare, tillsätt oljan, försök och om nödvändigt dosalisera. Kan skickas till bordet. Här lärde du dig också receptet på en rödbeta marinade med smak som i en dagis.

Rödbetor i söt marinaden

Det här receptet kommer att berätta för dig hur du lagar en annan slags rödbetjäna marinade.

ingredienser:

beredning

Som alltid tvättar vi betorna bra, inte glömmer bort borsten för hjälp. När vi har satt den att laga mat, kommer medelstora betor att ligga i femtio minuter, men beroende på sorten kan det ta sjuttio minuter. Och medan hon lagar mat kommer vi att förbereda en marinaden, för vilken vi kommer att hälla i en gryta ett glas vatten och häll i en tesked kummin, en nypa varm peppar och en nypa kanel. Låt oss vänta i ungefär tre minuter och låt det svalna. När den kokande marinaden är bara het, lägg till honung och rör om tills det är helt upplöst, eftersom koka honung rekommenderas inte starkt (det blir giftigt). När honung är upplöst, tillsätt saften av en citron och vänta på marinaden att svalna helt. Kokade betor rengörs och skärs, som du vill: kuber, rånar, asterisker, etc. Vi lägger bitarna i en behållare och fyller den med en icke-frätande marinade. På en dag kan du prova.