Jam från morot

Morötter är naturligtvis mycket användbara och vanliga i våra maträtter. Morötter är beredda många första och andra, kalla och heta rätter, liksom sallader, gör sylt vegetabiliskt lager för vintern. Morötter finns närvarande i olika rätter, men i regel kallas denna ingrediens i de flesta varianter på sekundärrollerna.

Det visar sig att morötter kan också kokas något efterrätt (förvånad?), Till exempel ... sylt (ännu mer förvånad?).

Det verkar som att en normal person inte kommer upp med sådan en sak, hur man lagar sylt från morötter för vintern, eftersom rötterna är perfekt förberedda och lagrade i fräsch form.

Men om du är lite förtjust i desserter och deras förberedelse uppskattar du omedelbart den ovanliga och intressanta naturen hos detta tillvägagångssätt. Jam från morötter, och om du också med tillsats av andra frukter, så generellt bra, kan du tjäna som en söndags delikatesse för morgonte eller använda för att förbereda komplexa konfektyrer, bara överraska alla.

Vi kommer att berätta hur man gör sylt från morötter (detta kan göras på olika sätt). Som ni vet finns det olika sorter av morötter, för sylt mest lämpliga sorter som har naturlig sötma, även om alternativ är möjliga.

Jam från morötter - recept

ingredienser:

beredning

Färska morötter tvättas noggrant med kallt vatten och rent (det är praktiskt att göra det med en speciell kniv för rengöring av grönsaker). Vackert och ganska fint snidade morötter på önskat sätt (cirklar, halvcirklar, brusochkami, halm, du kan till och med gnugga den på ett speciellt rivjärn för att laga grönsaker på koreanska). Placera morötterna i en arbetsbehållare (det är bättre att det är en emaljerad pan eller skål) och fyll i socker. Lämna i 8-12 timmar, så att morötter låter saften, du kan blanda 1-3 gånger i processen. När tillräckligt med juice fördelas, tillsätt 30-60 ml vatten till tanken, blanda det, koka det med minimal eld (vi tar bort skummet) och koka i 5-10 minuter. Kyl det till rumstemperatur och upprepa cykeln 1-3 gånger mer. Före den sista koka tillsätt citronsyra, upplöst i 1 msk. sked vatten, samt kryddor. Viljan av sylt definieras enligt följande: om droppen appliceras på miniatyren inte spridas och inte droppar ner under kupan, och moroten har fått insyn och lite mörkad, så sylt är klart. Du kan lagra sylt i små glasburkar under plastöverdrag (väl, eller i behållare som är spända med tennlock).

På samma sätt förbereds sylt från morötter och äpplen. Äpplen i detta fall är mest lämpliga - söt och sur. Skal och skivas som du gillar morötter och skivor äpplen med skal (vackert, helst) somna med socker. Fortsätt därefter enligt ovan beskrivna metod.

Mer utsökta sorter av sylt - från morötter med citron och / eller apelsin.

ingredienser:

beredning

Vi kommer att skära de rensade morötterna på det föredragna sättet. Med en grönsakskniv skär vi skalet från citronen och försöker att inte röra vid det vita bittra skiktet. Juice pressas. Vi ska städa apelsinen. Med skorporna skär den vita delen, krossas resten, det kommer att gå till sylt. Juice pressas och blandas med citron.

Vi förbereder sirap på basis av apelsin-citronsaft med tillsats av vatten och hel socker. Skivad morötter, citronskal och bitar apelsinskal hälls i en ren behållare med sockersirap. Rör om och koka sylt tills det kokas på låg värme i flera mottagningar med cykler (kokande digestion-kylning).